Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Николић: Држава ће помоћи Симпу

rssBookmark and Share

08.12.2012. Autor: Agencija Tanjug

Председник Србије Томислав Николић изјавио је да ће држава помоћи „Симпу” да преброди тренутну кризу, јер, како је истакао компаније попут врањског произвођача намештаја Србију вуку напред.

Николић: Држава ће помоћи Симпу

Николић је у седишту компаније, на прослави 49. годишњице њеног постојања, истакао да „Симпо” мора да опстане због стратешког значаја за развој југа Србије и целокупне домаће економије.

Он је истакао да је „Симпо” остао на бранику Србије „на њеној ивици, где живи мешовито становништво”, и да треба да ту остане заувек како би грађанима тог дела земље омогућио да живе у слози.

„Данас је 'Симпо' у кризи, а ко није? Није та криза због вас, ви одлично радите. 'Симпо' држава може, треба и хоће да помогне. Није 'Симпо' пи-ар агенција, него из његових фабрика излазе готови производи и не тражи 'Симпо' новац на поклон као што су многи у Србији навикли”, казао је Николић, додавши да су тој компанији потребне гаранције да ће вратити новац која је позајмила, а да ће, ако те гаранције добије, моћи јефтино да се задужи.

„Зато вам у своје име, и надам се у име Владе Србије, ако буду хтели да слушају, обећавам да 'Симпо' мора да постоји и да напредује, јер док напредује има ко да вуче Србију напред”, рекао је Николић.

Како је рекао, генерације долазе и одлазе, а 'Симпо' остаје.

Истичући велико залагање председника „Симпа” Драгана Томића, који је 45 година на тој функцији, Николић је навео да су многи критиковали време у којем је постојала друштвена својина и директори предузећа у друштвеној својини, иако су то већином били људи који су се о њима бринули као да су њихова.

За разлику од таквих директора, приватизација је, према Николићевим речима, на чело многих предузећа довела људе који су купљену имовину упропастили.

„'Симпо' је ваш, ви и ваши очеви сте га стварали, у њему ће радити и ваша деца, све може да се мења али 'Симпо' мора да опстане”, рекао је Николић.

Честитајући јубилеј руководству и радницима „Симпа”, Николић је рекао да има тек нешто мање стажа него што та компанија постоји, и да је у свом 41 годину дугом радном веку радио широм бивше Југославије и да је са њим био и „Симпов” намештај.

Николић је рекао да је и након што је изабран за председника, по усељењу у резиденцију, његова супруга купила „Симпо” намештај, „зато што смо навикли да спавамо на 'Симпу'“.

„Честитам вам 50. годину као, претпостављам, јединој фирми у Србији која је преживела пола века. То је скоро немогуће јер су у последњих десет или нешто више година нестали они којима смо се дичили. Остао је 'Симпо', али ни он не може сам”, рекао је Николић.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима