Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од будућих академаца до бескућника!

rssBookmark and Share

Ниш 10.04.2016. Јужна Србија Инфо

"У Нишу се стало са изградњом Студентског дома, Станова за младе, фискултурне сале у основној школи "Мика Антић". То су инвестиције које је претходна локална власт започела и то парама из републичког буџета како бисмо ставили акценат на нишки Универзитет и задржали младе људе да остану овде...

Од будућих академаца до бескућника!

Међутим, ова локална власт се бави искључиво крпљењем улица, скидањем и враћањем асфалта, на пример, у Хајдук Вељковој, Првомајској, Дурмиторској и Сарајевској улици, набацивањем послова путарима, а притом не мењајући подземне инсталације које трају тридесет и више година", каже Бранислав Јовановић, један од лидера коалиције "Ниш, мој град!" и председник нишког одбора Народног покрета Србије.

Јовановић наглашава да Ниш разликује од других градова на југу Србије то што има Универзитет и све више се дешава да људи из околних места Прокупља, Власотинца, Пирота, Лесковца последњих година заобилазе наш град јер, како каже, зашто би се деца два пута селила из Лесковца у Ниш, а онда из Ниша за Београд у потрази за послом јер тога у нашем граду нема.

"Ми тај проблем  желимо да решимо и да зауставимо заобилажење Ниша. Покушали смо изградњом Студентског дома, Станова за младе и талентоване ученике у улици Бранка Крсмановића, изградњом фискултурне сале за нишки Универзитет у школи "Мика Антић" да учинимо нешто да млади остану. Велика сала би била намењена за Факултет спорта, а мања сала као и четири кабинета у оквиру школе би били намењени младим студентима да се баве спортом, међутим и та изградња је стала", објашњава Јовановић и додаје:

"Претходна власт је сва средства обезбедила из буџета владе Републике Србије за ове инвестиције, али градски челници нажалост ништа нису наставили што смо ми започели, јер очигледно немају слуха за младе људе као ни за многе друге инвестиције и изградњу у граду. Сем моста на Кутинској реци нема ниједног новог пројекта и идеје  која се родила у последње четири године. И доњи мост на Кутинској реци као и горњи код Прве Кутине су наша идеја, али нисмо имали подршку државе пре три године."

Драгослав Ћирковић, један од лидера коалиције "Ниш, мој град!" и председник градског одбора Социјалдемократске странке у Нишу каже да нема развоја југа Србије без економски јаког Ниша.
"Међутим, економски јак Ниш не може да постоји без добрих инвестиција, али не инвестиција које нуде јефтину радну снагу, како то рече градоначелник Ниша, већ треба да има оно што је пре свега у њему најзначајније и најважније, а то је знање", објашњава ЋИрковић.

Он каже да је претходна власт препознала да Ниш има ту срећу да је универзитетски град и кренуло се са изградњом Технолошког паркоа где би, како истиче, млади људи имали прилику да искажу оно што на факултетима уче.

"Након тога смо кренули са изградњом Студентског дома где нажалост ништа до овог тренутка није урађено. Видите Технолошки парк је једна гола ледина, да не причамо о становима у улици Бранка Крсмановића. Једноставно ова власт је прокоцкала своју шансу и време је да оде", закључује Ћирковић.


#   Ниш   Београд   инвестиције   Драгослав Ћирковић   Бранислав Јовановић   изградња   студентски домови   Мирослав Антић ОШ   технолошки парк   избори 2016   Коалиција Ниш мој град   инсталације
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима