Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Опозиција у Нишу поднела жалбе на одлуке ГИК-а, сада олучује Виши Суд

rssBookmark and Share

Ниш 09.06.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Правни тимови опозиције у Нишу, како кажу не одустају од борбе за поштовање изборне воље грађана, упркос одбацивању већине њихових приговора од стране Градског Изборног Одбора (ГИК).

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Опозиција тврди да су њихови приговори били аргументовани и документовани, те да је ГИК доносио одлуке без адекватног образложења, што указује на недостатак транспарентности и поштовања изборних процеса.

Милош Нешић из коалиције "Бирамо Ниш" истиче да је ГИК наставио с опструкцијом изборног процеса, одбацујући приговоре без адекватне анализе, а оптужује их да то чине како би добили више времена за евентуално манипулисање резултатима. Сличног става је и Драгана Милутиновић, која наглашава озбиљне неправилности у изборном процесу које су опозициони правни тимови документовали, али које су, према њиховим тврдњама, игнорисане од стране ГИК-а.

Сада је на потезу Виши суд, који ће у наредних 72 сата размотрити жалбе опозиције и донети одлуке. Опозиција верује да ће Виши суд вратити примедбе на одлучивање ГИК-а и инсистирати на поштовању закона. Милена Вакић из Групе грађана "Др Драган Милић" такође сматра да су приговори опозиције основани и да ГИК није применио правне прописе како је требало.

Опозиционари истичу да ће о даљим корацима одлучивати након одлуке Вишег суда, али да имају план и стратегију, укључујући и евентуалне протесте. Њихова одлучност да се изборе за регуларност изборног процеса не јењава, док грађани и даље прате развој ситуације с нестрпљењем. У међувремену, ГИК има рок од 24 сата да жалбе преда Вишем суду, чиме се очекује наставак динамичних дешавања у политичкој арени Ниша.


#   Ниш   виши суд   опозиција   ГИК   локални избори 2024
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима