Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Опозиција упозорава на бројне незаконите одлуке СО Алексинац

rssBookmark and Share

Алексинац 03.06.2014. Радио Алексинац

Иако су све тачке дневног реда на последњој седници општинског парламента, одржаној у уторак, усвојене убедљивом већином гласова, малобројна активна опозиција у СО Алексинац незадовољна је понашањем владајуће већине.

Опозиција упозорава на бројне незаконите одлуке СО Алексинац

Одборник из редова Демократске странке Србије Иван Димић наводи да опозиција већ две године указује на незаконите поступке и одлуке које СО Алексинац доноси, али да су тек сада, када су и надлежна министарства потврдила њихову нелегитимност, оне поништене и одбачене.

Димић се осврнуо и на одлуку о постављењу Алексанре Симић на место в.д. директорке Радио телевизије Алт назвавши је политичком. Он је додао да не само што није испоштована конкурсна процедура, већ новопостављена директорка нема ни потребне квалификације за обављање функције. Како би се новонстали проблем пренебрегнуо, истиче први човек алексиначког ДСС-а, дошло је чак и до промене статута овог предузећа, а све под окриљем СО Алексинац.

- Имали смо једно заиста чудесно објашњење како мора да се постави нови директор Алта, а то наравно мора да буде партијски човек који не испуњава било какве услове. У решењу о избору в.д. директора стоји само име и презиме кандидата, без биографије, стручне спреме или било чега другог, тако да то може да буде било која Александра Симић, а не она коју су они поставили. Пре тога су урадили још једну велику незаконитост, променили статут Алта да би уопште могли да бирају жену која не испуњава било какве услове да би била директорка медијске куће.

Бурне реакције опозиције изазвала је и одлука о додели јавних признања општине Алексианц заслужним појединцима. Димић објашњава да је и ту одлучивала страначка припадност, па ће тако на прослави Дана општине Алексинац по своју награду доћи и директор Дома у Липовцу Емилијан Милосављевић, иначе потпредседник СНС-а.

- Њега су предложили његови партијски другови из Општинске управе, уз образложење да је он изузетно унапредио рад установе у Липовцу и да је заслужио награду. Ја сам био један од оних који су се томе успротивили, међутим иако је већина одборника у сали климала главом, чак и ови из владајућих странака, када је дошло до гласања, морали су да слушају своје партијске лидере и гласали су да Емилијан Милосављевић ничим заслужено добије општинско признање и награду од 30.000 динара. То би могао да добије било који грађанин општине Алексинац, јер верујем да је много оних који су више учинили за општину Алексинац него поменути функционер из СНС-а.

Некадашњи председник општине Алексинац закључује да јавност није упозната са бројним незаконитим поступцима и нелегалним радњама у јавним предузећима и установама делом и због тога што се опозиција у локалном парламенту свела на неколико људи, без организованог наступа и делања.

 


#   Алексинац   СНС   ДСС   Иван Димић   председник општине   Емилијан Милосављевић   Александра Симић   Алт ТВ
@sns_srbija @dsscentar @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима