Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Оштра реакција градоначелника Врања на изјаве министарке Михајловић: Кад дођете у нечију кућу, ред је да се јавите домаћину!

rssBookmark and Share

Врање 20.03.2016. Јужна Србија Инфо

Посета југу Србије и Врању министраке Зоране Михајловић и њене изјаве изазвале су бурну рекацију овог дела Србије.
Реаговао је и градоначелник Врања, Зоран Антић.

Оштра реакција градоначелника Врања на изјаве министарке Михајловић: Кад дођете у нечију кућу, ред је да се јавите домаћину!

Саопштење Зорана Антића преносимо у целости..

Високо уважена потпредседница и министарка Владе РС, као и поштована потпредседница СНС Проф. др Зорана Михајловић, приликом посете Врању изнела је неколико крајње непримерених коментара, неистина и потпуно непроверених информација, којима је пре свега, нанела штету свом личном кредибилитету научног радника и носиоца високе државне функције, али и Граду Врању, те осећам потребу као васпитан, образован човек и политички коректан, да је на одређене ствари подсетим и упозорим.

Поштована госпођо Михајловић, домаћински је, културно, а и васпитање налаже да када дођете у кућу неког домаћина, прво се њему најавите, обратите, попијете барем чашу воде, а у Врању је има на претек, разговарате, па онда кренете у Ваше страначке активности. Преко свог протокола пренео сам позив протоколу Начелника Округа,  да са њим дођете у градску управу, да присуствујете 183. седници Градског већа, која је одржана баш у време Ваше посете, а изненађен сам чињеницом да скупштинска сала није отворена, те са жаљењем констатујем да то нисте ни тражили од мене, а и ове које сте водали су Вас опет слагали, и нису Вам пренели да постоји Скупштинска одлука, од 25.01.2015. године, да се након расписивања избора сала Скупштине не користи за политичке промоције било које странке или партије. Ако сте већ желели, хтели и имали часну намеру да се сретнете са мном и причате о проблемима функционисања Града, могли сте то код мене у кабинету, сали Градског већа, али и у сали Начелства округа, коју је скоро реновирао Начелник  из Ваше партије, те не знам зашто Вам исту није отворио, па да и тамо разговарамо, ако сте то заиста искрено хтели и желели, у шта сумњам.

Изнели сте и чињеницу да за две године око позоришта ,,Бора Станковић`` ништа није урађено, те морам да Вас опет демантујем, да је позориште из пепела поново подигнуто, да је цела прва фаза реконструкције и санације завршена, да смо ушли у другу фазу изградње, али смо на жалост исту морали да прекинемо, због тога што је у време када сте Ви били у ресорном министарству укинута Агенција за хемикалије, која контролише промет отровних супстанци које су контаминирале врањско позориште,  у исто оно време када су загађене и чувене ,,смрдљиве зграде" у насељу "Иван Рибар", у Београду, нашта сте Ви волшебно изјавили, "да због тога нико није крив, десило се", а исти носиоци и извођачи тих послова су иза Вас на сликама у Сурдулици. Врањско позориште је тренутно у процесу деконтаминације од отровног оплатола, од стране Института Винча, и када тај процес буде завршен, позориште ће бити изграђено и стављено на располагање грађанима, а Ви ћете бити мој драги гост на отварању и премијери, и то како протокол налаже у шестом реду, непосредно поред мене.

Поштована госпођо Михајловић, морам да Вам кажем да у овом граду, Градоначелник може бити само ЈЕДАН, то јест, управо онај који Вам ово пише, и то зато што Врањем комунисти и социјалисти управљају 70 година и све што је у њему направљено у тих 70 година, су управо направили, изградили и створили комунисти и социјалисти, те би овима које сте водали требало бар још 140 година после нас, да само окрече све што смо ми урадили у претходних 70 година.

У Врању, госпођо Михајловић, има и посла,  и живота, и будућности, управо зато што водимо професионалну, неострашћену и одговорну грађанску политику, која очигледно не одговара Вашим деструктивним и дефетистичким намерама.  Врање јесте град дивних и добрих људи, и има најбољу локалну власт у Србији, у шта ће Вас уверити одговор реалног мишљења грађана Врања на изборима 24. априла, а на Вашу велику жалост.  Да се Врање, после петооктобарског политичког и привредног слома, када је 15.000 људи остало без посла и егзистенције, у време када сте били саветница Мирољуба Лабуса, поново развија и диже из пепела,  и да је средина будућности у Србији и на Балкану, подсетио бих Вас и изјавом ,,Вашег Шефа``и  председника Владе РС Александра Вучића, који је то рекао о Врању на отварању фабрике Геокс, заједно самном. О томе сведоче и признања ,,Фајненшл Тајмса`` која смо управо по други пут добили, и то два у ,,Топ 10`` градова Европе, као економски најперспективније локалне самоуправе за 2015./16. годину, а морате признати као ,,проевропски човек`` да је Тајмс ипак Тајмс, а не неки локални биртијски билтен.

Уважена госпођо Михајловић, Врање има најздравију и најквалитетнију воду на Балкану из акумулације од 22 милиона кубних метара, са протоком од 550 литара у секунди, коју пије 90% Врањанаца, као и прву санитарну депонију у Србији, ``Метерис``, а не депоније како сте навели, што је резултат капиталних улагања и дела заједничког рада грађана, социјалиста овог Града и њихових политичких пријатеља. У 2016./17. години биће  изграђен и систем за пречишћавање отпадних вода и то средствима Немачке КФВ банке као донација Граду Врању.

Поштована потпредседнице и министарко у Влади РС, ако бих кренуо да Вам саопштавам резултате рада свог рада, то би значило много попијених кафа, те бринући за Ваше здравље, због толиког кофеина у крви, позивам Вас у обилазак града самном и правим грађанима и грађанкама Врања,  који су новозапослени у најновијим инвестицијама у граду, ученицима основних и средњих школа, који сваког септембра за полазак добијају новчану подршку из буџета Града и бесплатан превоз, са пресрећним родитељима беба из процеса вантелесне оплодње коју финансира Град, са високошколцима које финансирамо на стручној пракси већ другу годину, са пензионерима који имају субвенционисани превоз, са ратним-војним инвалидима и ветеранима последњих ратова који остварују своје бенифиције из буџета, са избеглим и расељеним лицима која су интегрисана у друштво и добили кров над главом, са мештанима околних села који су добили 70км асфалтне путне мреже финансиране из буџета Града Врања, са грађанима и грађанкама који живе у најликвиднијој и најсолвентнијој градској управи, без обзира што смо Симпу ,,опростили`` 2,5 милијарде динара дуга зарад интереса радника, које су Ваши менаџери отерали у социјални програм, са неколико генерација школованих вариоца у ,,Заваривачу`` од стране локалне самоуправе, за које Ваши менаџери не могу да нађу посао и фирму гурају у стечај, и још много, много тога.

И на крају, као Градоначелник који је сваки дан са својим Врањанкама и Врањанцима и који живи за свој Град, нећу се спуштати на ниво оних које сте водали а нису Вам показали њиховом заслугом затворени ,,Хотел Врање``, затворени пословни клуб ,,Симпо-Харемлук``, Хотел ,,Железничар`` у Врањској Бањи, депонију смећа у Компанији ,,Јумко``, мржњу, бес и гнев према свему што је врањско, те је то резултат онога што су они за две године урадили у Врању - стоји у саопштењу градоначелника Врања, Зорана Антића.


#   Врање   СПС   СНС   позориште   Зоран Антић   Зорана Михајловић   Бора Станковић   бесплатан превоз   без посла   социјални програм   избори 2016   пречишћавање
@socijalisti @sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима