Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поништени локални избори и у Белој Паланци

rssBookmark and Share

Бела Паланка 04.05.2016. Пиротске Вести

Након више од 60 приговора поднетих од стране СПС-а, СНС-а, Покрета социјалиста и још неколико партија, Управни суд у Нишу донео је одлуку да се у Белој Паланци поништавају резултати локалних избора.
На овим изборима је Социјалдемократска странка убедљиво победила освојивши 14 до укупно 29 мандата у локалном парламенту.

Фото: А.Ћирић, Пиротске Вести
Фото: А.Ћирић, Пиротске Вести

Опозиција је поднела велики број кривичних пријава због постојања основане сумње да је вршено фалсификовање записника са биралишта.

По речима Радета Митровића, из белопаланачког СПС-а, СДС у Белој Паланци, странка која је освојила и највећи број мандата на изборима, бирачки одбори нису били оспособљени за обављање свог посла, записници су непотпуни јер недостаје велики број података, а неке од записника није добила изборна комисија већ их је касније састављала и бројала гласове-казао је између осталог Митровић и додао да ће тражити од полиције да истражи случајеве нуђења новца бирачима.

Данас се саопштењем огласила и Социјал-демократска странка, реагујући на оптужбе и одлуку Управног суда о поништењу изборних резултата у овој општини.

- Након одржаних локалних избора листа “Социјал-демократска странка - Горан Миљковић” освојила је убедљиву већину са 3.437 гласова. СНС је освојила 1.797 гласова, СПС 1.265 гласова, Јединствена Србија 574 гласа, Покрет социјалиста 382 гласа, а СРС 146. Група грађана “Младост и снага Беле Паланке до победе” освојила је 434 гласа, а “Црногорска партија” 135 гласова.

Већину у Општинској изборној комисији чинили су представници поражених странака и партија тако да су намерно извршили опструкцију надгласавањем, не уважавајући ни у једном тренутку законске одредбе. У намери да се у још већој мери створи атмосфера нерегуларности избора, на решење ОИК-а уложен је велики број приговора, највише од стране опозиционих странака. Како би заштитили вољу грађана, исказану на изборима, СДС је на решења ОИК уложила 25 жалби, али је Управни суд одбацио све жалбе уз образложење да је жалбе поднело неовлашћено лице, што није тачно, јер је жалбе поднео Горан Миљковић, предлагач кандидата и овлашћено лице СДС-а у Белој Паланци - каже се у данашњем саопштењу СДС-а у Белој Паланци и констатује да је реч о грубом кршењу изборне воље грађана.

Коментара: 0


#   СПС   СНС   Бела Паланка   Покрет Социјалиста   Горан Миљковић   Црногорска партија   СДС   група грађана   Управни суд   Јединствена Србија   избори 2016   Раде Митровић
@socijalisti @sns_srbija @socdemstranka @JS_domacinski @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима