Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Председник Вучић са Џајићем и Пиксијем „испробао“ нови стадион у Лесковцу

rssBookmark and Share

Лесковац 25.08.2023. Танјуг, ТВ Пинк

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је новоизграђени стадион „Дубочица“ у Лесковцу и истакао да су грађани Лесковца и народ на југу Србије заслужили такав стадион јер ватрено навијају за Србију.

Фото: Град Лесковац
Фото: Град Лесковац

„Играћемо 19. новембра посебну утакмицу репрезентације против Бугарске и после 24. године идемо на европско првенство“,  изјавио је председник Вучић током обиласка стадиона у друштву председника Републике Српске Милорада Додика, градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића, председника Фудбалског савеза Србије (ФСС) Драгана Џајића, као и потпредседника ФСС Бранислава Недимовића и генералног секретара ФСС Јована Шурбатовића.

Додао је да се Србија није пласирала на Европско првенство још од утакмице у којој је елиминисала Хрватску.

„У року од шест месеци ћемо да изаберемо најбоље оператере, најбоље светске менаџере за управљање стадионом. Ми то не знамо да радимо. Само одржавање траве је између 15 и 20 хиљада евра на месечном нивоу. А потребно је стално организовати догађаје како би ова инвестиција била исплатива“, рекао је председник Вучић.

Како је навео суштина је да се стадион одржава и да не пропада и да га народ назива „Old Traford“ попут стадиона Манчестер јунајтеда.

„Кажу Хрвати у данашњим новинама да је стадион у Лозници „лоше урађен и није по УЕФА стандардима“. Да обавестим моје хрватске пријатеље 15-20 септембра добијамо сертификат за стадион у Лозници“, рекао је председник Вучић. 

Стадион је почео да се гради пре две године, а званично је отворен у понедељак утакмицом Прве лиге Србије између екипа Дубочице и РФК Нови Сад.

То је један од три новоизграђених стадиона у Србији, поред стадиона у Лозници и Зајечару, а изграђен је по високим стандардима који овај објекат сврстава у категорију „четири“ по критеријумима УЕФА.

У комплексу је укупно предвиђено 198 паркинг места, а стадион може да служи за припрему репрезентације и клубова, јер ће поред терена имати и додатну салу за тренинге спортиста, утакмице млађих репрезентација, као и Б селекције.

Упркос градњи нове болнице Лесковац ће пре краја године добити мамограф

Председник Вучић изјавио је на новоизграђеном стадиону Дубочица у Лесковцу, да ће жене у Лесковцу и околини пре краја године, упркос градњи нове болнице у том граду, имати на располагању мамограф.

На питање шта да раде жене у Лесковцу и околини док се не изгради болница у Лесковцу пошто мамограф не ради, председник Вучић је рекао да у Лесковцу није био мамограф 2005. и 2012. године, док ће сада Лесковац добити и нову болницу и мамограф.

„Пре је била болница која пропада, урушена и готово разорена која није личила ни на шта, никакве опреме није било, а овде је неко дошао и хтео да се нешто промени после деценија пропадања. До сада смо потрошили око 10 или 11 милиона евра само на лесковачку болницу, а уложићемо укупно у њу 45 милиона евра, управо зато да би био и мамограф“, навео је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да је сагласан са констатацијом да је проблем што жене у том крају немају мамограф, што сада користе као разлог за нападе на њега управо они који су уништили лесковачку болницу.

„Ми ћемо се постарати за све проблеме, али није лако у току реконструкције да набављате мамограф, ипак постараћемо се да пре краја године мамограф буде у Лесковцу и то је моје обећање“, поручио је председник Вучић.

Истакао је да је, са друге стране, пре само десетак година у том граду био „јавашлук, лоповлук и нерад“.

Замолио сам МУП и БИА да допусте Маровић да уђе у Србију

Председник Вучић рекао је да је замолио МУП и БИА да допусте бившој потпредседници Владе и министарки европских послова Црне Горе Јовани Маровић да уђе у Србију и позвао је да слободно дође и буде, како је рекао, „драги гост чак и ако жели да блокира ауто-пут“.

„Ја се обично не мешам у одлуке надлежних државних органа када оне раде то на стручан начин. Али ја сам јутрос замолио и Министарство унутрашњих послова и БИА да сваки пут бившим министрима из Владе Црне Горе посебно када долазе да раде противправне радње, рецимо да заузимају ауто-путеве, што не раде у Црној Гори, да их сваки пут пустимо“, рекао је председник Вучић током обиласка новог стадиона „Дубочица“ у Лесковцу на питање новинара да прокоментарише вест о забрани уласка Маровић у Србију.

Додао је да ће Маровић бити „драги гост Србије“ и да је сигуран да ће га послушати људи из МУП-а и БИА.

„Ми пуштамо и Виолу фон Крамон (известитељка Европског парламента за Косово) да улази. Сваки дан води специјални рат против Србије на сваки могући начин. Пуштамо Виолу, а ја мислим да треба да је пуштамо – јер не може да победи Србију, ма колико труда улагала. Кад може Виола може и ова министарка црногорска да дође у нашу земљу“, рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је иронично рекао да се „посебно извињава“ Министарству спољњих послова Црне Горе, јер су књижевнику Матији Бећковићу забрањивали да уђе у Црну Гору.

„Онима који су Матији Бећковићу, који није заузимао никакве путеве, четири године бранили да уђе. Онима који су нашем амбасадору бранили да посети оца и мајку који живе у Никшићу.

Нека ми не причају они са запада који не дају визе нашим грађанима. И нико не сме да их пита зашто нам не дају визе. Нек се тако и настави. То говори о нама и колике демократске капацитете Србија има“, закључио је председник Вучић.

Осећам се како на најбољем стадиону у Енглеској

Председник Вучић рекао је вечерас током обиласка новог стадиона „Дубочица“ у Лесковцу да то велелепно здање изгледа дивно и да се осећа као да је на најбољем стадиону у Енглеској.

Председник Вучић је рекао и да ће 19. новембра када се буде играла утакмица квалификација за европско првенство између Србије и Бугарске сви опет бити у Лесковцу.

„Када сам био у Будимпешти на стадиону, замало сам заплакао како лепо изгледа,  али овај наш у Лесковцу изгледа дивно, као да сте у Енглеској на најбољем стадиону“, рекао је председник Вучић и додао да очекује да ће Србија у мечу квалификација за европско првенство управо овде победити Бугарску.

„Навијаћемо заједно и победити Бугаре, пласираћемо се на европско првенство“, рекао је председник Вучић који је изразио задовољство и квалитетом седишта за навијаче који су како је оценио удобнија него на Алијанц арена у Минхену. Додао је да је реч о УЕФА 4 стандарду.

„Биће овде највеће утакмице – овде ће играти и Чукарички, доћи ће и Олимпијакос у Лесковац, биће то највећа утакмица у последње четири деценије а тада су овде играли Звезда и Дубочица“, рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је захвалио руководству Чукаричког што је изабрало Лесковац и нагласио да 19. новембра сви долазе у Лесковац да навијају, и председник РС Милорад Додик.

„Нигде не може да буде већа подршка навијача него у Лесковцу и Врању, они највише навијају за Србију“, рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да је морају да помогну у Радничком из Ниша и то одмах, као и Крагујевцу, а додао је и да у Ниш долазе две нове фабрике.

„Чаир бисмо могли да почнемо да радимо у марту или мају следеће године, али ако тада почнемо и Раднички ће морати да игра домаће утакмице у Лесковцу“, рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да неки људи питају шта ће нам то да неко трчи са лоптом и рекао да је то за децу и да се и данас види да најмлађе не можете отерати са стадиона.

„Само гледају у траву, исто је када Вукан оде на Маракану, неће да оде. Ова деца ће имати где да изађу“, рекао је председник Вучић  и нагласио да и цена некретана расте око стадиона и да је то важно, као што се десило и код Арене у Београду.

Подсетио је да су неки били и против изградње Арене и додао да паметне земље тако раде што граде стадионе и арене, а једна од њих ће се звати и Дуда Ивковић. 

Председник Вучић је стадион обишао заједно са председником Републике Српске Милорадом Додиком, министрима Братиславом Гашићем, Гораном Весићем, челници Фудбалског савеза Србије Браниславом Недимовићем, Драганом Џајићем, Јованом Шубратовићем, градоначелником Лесковица Гораном Цветановићем, као и селектор Драганом Стојковићем Пиксијем.

Председник Вучић са Џајићем и Пиксијем „испробао“ нови стадион у Лесковцу

Председник Вучић је током обиласка новоизграђеног стадиона Дубочица у Лесковцу мало заиграо фудбал са фудбалским асовима Драганом Џајићем и Драганом Стојковићем Пиксијем.

Председник Вучић је пред камерама „пимповао2 фудбалску лопту и затим замолио Џају и Пиксија да покажу умеће са лоптом.

Они су претходно, током обиласка просторија стадиона, присуствовали презентацији о новом стадиону, о коме је говорио министар за јавна улагања Марко Благојевић.

Председник Вучић је у шали питао Џају и Пиксија колико би њих двојица голова дали у Србији да су имали такву траву.

Председник Вучић се дружио и са дечацима из фудбалског клуба Дубочица који су му поклонили дрес свог клуба.

„Да будете још бољи и да пробате да победите Звезду и Партизан. Шта год будемо могли да помогнемо, ви тражите, а ви децо што више времена да проводите на стадиону“, поручио је председник Вучић.

Најавио је да ће држава уложити много више средстава и у развој женског фудбала.

Лесковац међу најбољим локалним самоуправама у Србији

Председник Вучић рекао је да је Лесковац успео да од локалне самоуправе која је била најгора у јавним финансијама дође до локалне самоуправе која је међу најбољима у целој Србији.

„Лесковац је успео да од локалне самоуправе која је била најгора у јавним финансијама пре шест година дође до локалне самоуправе која је међу најбољима у целој Србији и највећи помак је направила“, рекао је председник Вучић.

Додао је да је данас 10.500 људи више формално запослено него пре десет година, као и да је било 26 000, а да данас 37 000 људи ради у Лесковцу.

То, према речима председник Вучић, и даље није добро, али је рекао да су плате дупло веће, да су биле 283 евра, а да сада су 563 евра, али и да све мора да иде брже, боље и да мора додатно да се ради на томе.

„Овде смо довели више фабрика, некада радно интензивни део мора да пређе на капитално интензивни део. Само у Аптиву (Произвођач аудио делова) који сам довео у Лесковац данас ради 3.800 људи“, рекао је председник Вучић.

Истакао је да се улаже 45 милиона евра у Лесковачку болницу, да радови трају и да ће бити завршени до краја 2024. или јануара 2025. године.

„Тада ћете да имате сву комплетну опрему. Само опрема у лесковачкој болници је 11,5 милиона евра, али радимо све време да не бисмо затворили лесковачку болницу. Кажу нестаје струја, не нестаје струја, ми је плански искључујемо када радимо радове“, рекао је председник Вучић

Додао је да је инфектологија већ обновљена у потпуности, обновљен је комплетан екстеријер и фасада као и да су сада у току унутрашњи радови.

„Шта год да радиш увек ће бити оних који те критикују и шта год лепо да направиш увек ће да буде неко да те критикује“, рекао је председник Вучић и додао да ће „Дубочица“ имати 50 пута више пријављене деце која ће да играју фудбал.

„Имамо свуда проблем са радном снагом никада мањи број незапослених чак и овде иако и даље има око 10 хиљада на бироу у Лесковцу незапослених, али немојте да сметнете са ума да је било 30 хиљада на бироу у Лесковцу“, подсетио је председник Вучић.

На питање да ли је могућа самоодрживост стадиона у тако малом граду као што је Лесковац без уплива државе, председник Вучић рекао је да то није лако, да је ово велики развојни пројекат за Лесковац као и да ће у прво време одржавање траве плаћати Фудбалски савез док се не нађе оператер са којим држава склапа уговор.

„Део трошкова ће се вратити кроз локале, електричне енергије и плаћање комуналних услуга, а део трошкова ћемо кроз садржај као што су концерти, велике биоскопске представе“, објаснио је председник Вучић.

Истакао је да Лесковац мора да има стадион.

„Лесковац мора да има стадион, а наше је да не оптерећујемо локалну самоуправу додатним расходима, ми ћемо тај проблем да решавамо. За мене је Лесковац једнако важан колико и Београд, за мене је Зајечар јако важан, за мене је Лозница једнако важна“, рекао је председник Вучић.

Стадион је почео да се гради пре две године, а званично је отворен у понедељак утакмицом Прве лиге Србије између екипа Дубочице и РФК Нови Сад.

Можемо да направимо стадионе исте и боље него у Европи

Председник Вучић најавио је на новоизграђеном стадиону Дубочица у Лесковцу, да ће репрезентација Србије на том стадиону играти 19. новембра утакмицу квалификација за европско првенство између Србије и Бугарске.

Председник Вучић је поручио деци и тренерима из различитих фудбалских клубова у Лесковцу да ће бити одржаван тај стадион и да држава неће дозволити да тај стадион пропадне.

„Молим вас и тренере да будете упорни и вредни, јер неће од лепоте стадиона да дође резултат, нити од  великих прича, већ од рада. Морате да живите за лопту и много зноја да пролијете и када вам не иде, да опет себи кажете – хоћу снажније, јаче и боље и више. И ви девојке да играте на светском првенству и да побеђујте и енглеску и Шпанију и Енглеску све најбоље у свету“, поручио је председник Вучић.

Истакао је да ће држава помоћи на сваки начин.

Председник Вучић је рекао да је много пута био у Лесковцу и пре него што је постао премијер и после председник државе и да сада Лесковац има ауто-пут до Северне Македоније и то најбољи ауто-пут.

Када уђете из Грчке и Северне Македоније као да сте ушли у Швајцарску, нагласио је председник Вучић.

Рекао је да сада има 11.000 људи више формално запослених у Лесковцу него пре 10 година.

„Лично ћу до Светог Николе да донесем мамограф у болницу у Лесковцу, а до јануара 2025. године то завршавамо“, навео је председник Вучић.

Молио сам их да последњу утакмицу у квалификацијама, можда и одлучујућу за европско првенство на коме нисмо били 24 године, одиграмо овде у Лесковцу, рекао је председник Вучић.

„Желео сам да видите да ми можемо да направимо све исто и боље него у било којем делу Европе“, нагласио је председник Вучић.

Рекао је да други стадиони могу само да имају више или мање столица, али нису и лепши.

„Ускоро отварамо стадион у Лозници и Зајечару и онда градимо велики стадион у Београду“, нагласио је председник Вучић.

Председник Вучић је поручио деци да треба да умеју да се врате из понора и пораза, када губе и три нула, и да победе.

Председнику Вучићу и Додику су поклоњене уметничке слике локалног фудбалског аса Светозара Зарета Трајковића.

Затим је уследило славље уз ватромет и трубаче чиме је свечано отворен стадион.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је председнику Вучићу и председнику Додику поклонио слику са текстом Не се знаје, Заре игра!


#   Лесковац   Горан Цветановић   Александар Вучић   фудбал   Милорад Додик   Стадион Дубочица   Драган Џајић
@CvetanovicG @avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима