Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Преокрет": Коалиција ДС, СДС, Русинска странка и ЛДП није најбоље решење за грађане Ниша

rssBookmark and Share

13.03.2016.

Коалиција ДС, СДС, Русинска странка и ЛДП није најбоље решење за грађане Ниша јер су ту људи који су учествовали у извршењу власти после локалних избора 2012., заједно са Српском Напредном странком, стоји у саопштењу Градског одбора Покрета за преокрет.

"Преокрет": Коалиција ДС, СДС, Русинска странка и ЛДП није најбоље решење за грађане Ниша

Градски одбор Покрета за преокрет истиче, да је неопходно да евентуални коалициони партнери потпишу споразум којим се обавезују да након избора неће сарађивати са Српском напредном странком, а то није био случај са такозваном Нишком опозицијом, зато Покрет за преокрет није учествовао у разговорима.

Нама нико не гарантује да ако су могли после прошлих локалних избора да праве коалицију са Српском напредном странком, да то неће учинити и после ових локалних избора, а то је још један разлог зашто сматрам да оваква Нишка опозиција није најбоље решење. 

Додајемо и да су ту једни исти људи већ 20 година, да су сви они имали довољно број шанси да ураде нешто за овај град, одакле су млади одлазили и током њихове владавине, као и током владавине Српске напредне странке. Највећи проблем је што нико не говори о младима, нико није показао вољу да их подржи, а камоли да им пружи шансу.  Сви мисле да су најпаметнији, најискуснији, а омладина им служи само за лепљење постера. Кад им треба пружити шансу, господа лепо поставе  омладинца на , место на листи,које очигледно није пролазно  као одраз поштовања према младим активистима.

Млади немају политичког простора да искажу своје проблеме, ситуацију којој се налазе, зато свега 5 % младих и излази на изборе. Тих 5% потврђује да је истина  ово о чему говоримо. Појединим организацијама свака част, и управо са организацијама које имају сличне вредности као што је наша планирамо сарадњу.

„Због свега наведеног сам ја, као грађански активиста прихватио Покрет за Преокрет. Нишу је преокрет неопходан, млади треба да имају свог представника, и да уз подршку искуснијих, старијих крену напред ка преокрету. Хајде да у нашем граду направимо ПРЕОКРЕТ и доведемо ствари у ред. Млади нису само будућност, они су и садашњост.“, истиче Немања Стојиљковић, председник Градског одбора и грађански активиста.


#   ДС   ЛДП   СДС   Градски одбор   Покрет за Преокрет   избори 2016   удружена опозиција   Немања Стојиљковић  
@demokrate @ldp @socdemstranka @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима