Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Раскид Сергеја и Савеза за Србију" због изласка на изборе?!

rssBookmark and Share

10.05.2020. З.С. Јужна Србија Инфо

Да "корона" полако одлази види се и на политичком небу Ниша и Србије. Ситуација је већ узаврела, па тако почињу "препуцавања" и оптужбе опозиције, ко и зашто иде на изборе.

"Раскид Сергеја и Савеза за Србију" због изласка на изборе?!

У даљем тексту, следи саопштење Свеза за Србију - Ниш, у коме деле својe мишљење о изласку на изборе Покрета слободних грађана (ПСГ) и става њеног лидера Сергеја Трифуновића.

Саопштење преносимо у целости

ЗАШТО СЕРГЕЈ ИДЕ НА ИЗБОРЕ?

Одлука Сергеја Трифуновића да са Покретом слободних градјана изадје на наредне изборе је истовремено рационална, али и неодговорна. Она говори о томе зашто се Сергеј заправо бави политиком.

Зашто је ова одлука рационална? Неуспешна борба против пандемије, створила је велики број незадовољних градјана, који ће на изборима желети да гласају против напредњачког режима. Такодје, због бојкота српске опозиције, Покрет слободних градјана ће на поменутим изборима бити једина релевантна опозиција. Из поменутих разлога, ПСГ ће направити несразмерно добар резултат и добити несразмерно велики број посланика, у односу на реални рејтинг ове организације.


Зашто је одлука неодговорна и непринципијална? Одржавање избора угрожава безбедност градјана. Својом одлуком да учествује на изборима, Покрет слободних градјана даје легитимитет одлуци да се такви избори одрже. То Сергеја и Покрет слободних градјана чини несвесним саучесником режима. И поред тога што ће Покрет слободних градјана вероватно остварити релативно добар резултат, ти лажни избори неће довести до политићких промена. Својим учесцем, ПСГ ће им само дати политички легитимитет, што Сергеја и Покрет слободних градјана чини несвесним саучесником режима. Учешце на наредним изборима јесте опротуно за Покрет слободних грађана али је свакако лоше по Србију.

Поштовани господине Трифуновићу, јавно Вас питам, који резултат на изборима би оправдао Вашу одлуку да на њих изађете? Шта ће Србија имати од тога ако Ви на изборима остварите 10%? Ви ћете имати велики број добро плаћених посланичких мандата, али шта ће имати Србија?

И поред очигледне опротуности учесца на поменутим изборима, Народна странка као државотворна организација на њима неће учествовати. Нећемо учествовати у нечему што угрожава безбедност градјана и даје политички легитимитет напредњачком режиму. Време ће показати да је наша одлука исправна.

Драган Стојадиновић
Повереништво Народне странке у Нишу


#   Сергеј Трифуновић   Народна странка   Покрет слободних грађана ПСГ   Избори 2020
@WhistlerDick @StrankaNarodna @pokretslobodnih @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима