Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врање: Раскол међу напредњацима

rssBookmark and Share

Врање 02.07.2015. Новости

Чланство се дели на присталице Повереништва и оне којима је дражи посланик Николић

Просторије Српске напредне странке у Врању, Горан Николић, Славиша Булатовић
Просторије Српске напредне странке у Врању, Горан Николић, Славиша Булатовић

Дуго најављивани унутарстраначки избори поново су врањске напредњаке поделили на две "струје": ону која је ближа повереницима Горану Николићу и Славиши Булатовићу, и ону која је склонија народном посланику Драгану Николићу. Иако обе стране покушавају да прикажу како воде јединствену политику, чињеница је да се кампања води на два "фронта".

Јер, многи од оних који су од првог дана у СНС нису се појавили на скупу испред страначких просторија, када је објављен датум избора и саопштено да је једини кандидат један од двојице повереника, Славиша Булатовић. Само пар дана касније, посланик Николић започео је серију трибина по месним заједницама - окупљајући чланство које не иде на скупове које организује Повереништво!

Адут
Иако се име другог кандидата још не обелодањује, све чешће се помиње да би то могао бити др Младен Костић, који не негира да размишља на ову тему, али каже да још није донео дефинитивну одлуку...

- На предстојећим изборима биће још један кандидат за председника Градског одбора - каже посланик Драган Николић, објашњавајући да по упутству које је дао Извршни одбор СНС свако има право да се кандидује и да гласа, не искључујући ни обрт после изборног процеса по месним одборима, те одређивању делегата за Изборну скупштину.

С друге стране, Повереништво од почетка - као јединог кандидата - промовише Славишу Булатовића, који сматра да ће бити једногласно изабран. Ипак, чини се да ситуација међу чланством није тако идеална и да поделе - има.

- Ма, не могу ти људи, који су јуче дошли у странку, да је преузму. Ми смо ту од првог дана и наш кандидат ће победити - каже један од некада високих функционера напредњака, близак табору посланика Николића.


#   Врање   СНС   Драган Николић   Горан Николић   Славиша Булатовић   Младен Костић   Извршни одбор   унутарстраначки избори
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима