Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић одбио да буде једини кандидат за председника СНС-а, али предводи странку до ванредне Скупштине СНС-а након избора

Bookmark and Share

27.11.2021. Танјуг, РТС, Јужна Србија Инфо

Председник Српске напредне странке Александар Вучић одбио је да прихвати једногласан предлог свих чланова те странке да се поново кандидује као једини кандидат за председника СНС-а, казала је једна од потпредседница те странке Ана Брнабић. На изборној скупштини изабрано је седам нових потпредседника странке, као и нови чланови председништва странке.

Фото: РТС screenshot, Танјуг
Фото: РТС screenshot, Танјуг

Ана Брнабић је, након завршене пете изборне скупштине СНС-а, навела да су пронашли компромисно решење које подразумева да Александар Вучић предводи СНС до избора у априлу након чега ће бити одржана ванредна скупштина на којој ће бити изабрани председник и заменик председника СНС-а.

"Једногласна одлука свих чланова СНС, свих месних, градских одбора била је да председник Александар Вучић настави и да буде једини кандидат за председника СНС-а. Александар Вучић је одбио да се кандидује за председника СНС-а, па смо постигли компримисно решење и продужили му мандат тако да ће наставити да води СНС до ових избора, односно да подржи странку и помогне јој и за ове изборе", рекла је Брнабићева.

Након избора који ће бити одржани 3. априла, Српска напредна странка ће, како је најавила Брнабићева, имати ванредни конгрес на којем ће изабрати и председника и заменика председника странке.

На данашњој скупштини, како је казала Брнабићева, усвојено је 10 начела политичког деловања СНС-а, извештај о раду СНС, а изабрани су и руководећи органи странке, односно нови главни одбор, нови извршни одбор и за председника извршног одбора Дарка Глишића, као и нове чланове председништва странке.

Нови потпредседници СНС-а, како је испричала, су Милош Вучевић, Синиша Мали, Владимир Орлић, Невена Ђурић, Марко Ђурић, којем је замрзнут мандат због свог амбасадорског ангажовања, Александар Шапић и Ана Брнабић.

Брнабићева каже да је данас изабрано мање од 100 чланова председништва странке, а да се посебно поноси тиме што су велики број нових чланова председништва жене.

"Важно је и поносна сам што имамо око 50 потпуно нових чланова Председништва СНС-а, од којих је значајан број младих у складу са оним што је председник СНС-а Алексндар Вучић тражио од нас, а то је и да покренемо смену генерација и да дамо већу шансу младима, што смо радили и све ово време кроз Академију младих лидера", навела је Брнабићева.

Брнабићева је навела и да је један од потпредседника странке млада Невена Ђурић, којој су на предлог Александра Вучића дали пуно поверење да, како каже, да све од себе и да на крају крајева својом храброшћу да пример како се борити у будућности, а и на изборима на свим нивоима 3. априла.


#   СНС   скупштина   председник   Александар Вучић   Ана Брнабић   Синиша Мали   Марко Ђурић   Александар Шапић
@sns_srbija @avucic @anabrnabic @AcaSapic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима