Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ПОМОЗИТЕ : Срце за малу Анђелу

rssBookmark and Share

12.08.2012. Izvor : RTS

Девојчици Анђели Алексић из Бујановца неопходна хитна трансплантација срца. До сада је прикупљено 20.000 евра, а неопходно је најмање 100.000.

ПОМОЗИТЕ : Срце за малу Анђелу

Већ две недеље на Кардиолошком одељењу Дечје клинике у Тиршовој лежи дванаестогодишња Анђела Алексић из Бујановца, којој је неопходна хитна трансплантација срца.

Мајка Марина Алексић каже да Анђела четири године има шум на срцу. "Лечили смо се у Врању, све је било добро, али јој се 2009. године једна комора увећала. Послали су нас у Институт за мајку и дете, тада је требало да буде урађена операција али није урађена", прича Анђелина мајка. 

Марина каже да се у фебруару ове године стање погоршало и да је сада критично.

Претходних дана Анђела је примала и инфузију, а све време прикључена је и на апарат који прати рад срца и остале виталне функције. У Тиршовој кажу да су обавестили клинику у Бечу, и да ће Анђела бити на приоритетној листи, али тек пошто се прикупи новац.

Лекари упозоравају да је неопходно трансплантацију урадити у наредних неколико месеци.

Професор др Ида Јовановић, директорка Дечје клинике у Тиршовој, каже да је Анђела примљена у клинику због погоршања основне болести, а то је слабост срчаног мишића.

"Њено срце ради са 13 посто капацитета, а неопходно је да испумпа 70 посто и више крви, тако да је она заиста угрожена. Једина шанса за њен живот је да се изврши трансплантација срца", каже докторка Јовановић.

Репортажа о Анђели емитована је недавно у недељном Дневнику РТС-а. У медијску подршку укључиле су се и друге телевизије и штампани медији, али је до сада прикупљено тек 20.000 евра, а неопходно је најмање 100.000.

"Ја бих стварно људе добре воље замолила да помогну мојој Анђели, јер стварно је мало времена остало за моју Анђелу. Ја и да продам све што имам, то је 5.000 евра, што није довољно", каже Анђелина мајка.

Анђела ће све до трансплантације бити под сталним надзором лекара. 

Рачун за помоћ:

Комерцијална банка (за Анђелу Алексић)
Динарски рачун: 205-9011004640483-32,
За уплате из иностранства: SWIFT - KOBBRSBG
IBAN RS35205903101840627127

Адреса: Марина Алексић, село Боровац, 17520 Бујановац, Србија


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима