Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поново поплаве

rssBookmark and Share

Алексинац 23.04.2010. Текст и фото: РТВ Алт

Поново поплаве
Киша која је падала последњих дана у великој мери је утицала на значајан пораст нивоа воде у Јужној Морави.

Морава је, претходна два дана, поплавила неколико стотина хектара плодних ораница, са обе стране реке. Прексиноћ (21.04.2010.) посебно је било драматично у Тешици, јер је вода, у једном тренутку, запретила да поплави доњи део насеља. Ангажовањем механизације и прављењем бедема, до тога није дошло.

Поплављен је и део стамбених објеката на левој страни обале од моста у Алексинцу и дошла до плаца предузећа Ферос и мотела Марко Поло, затим део Бетоњерке , као и део Устаничке улице. Радници предузећа Комуналне услуге, уз помоћ механизације, постављали су бедем и вреће са песком, и заштили плац свог предузећа.

Поплављен је и део атара Горњег и Доњег Љубеша, Срезовца и Витковца.

Вода је прекинула саобраћај на локалном путу од Тешићког моста до суседног села у нишкој општини Трнава. Такође је затворен и локални пут од Витковца до Ђуниског моста, који повезује општине Алексинац и Крушевац.

Потопљено је и двориште алексиначке конфекције "Грамер" и трансформатор који се у њему налази, те је производња прекинута.

Општински штаб за одбрану од поплава свакодневно заседа, а нови водени талас се очекује наредних дана, за када су прогнозиране нове падавине.

Пренето са:
http://www.aleksinacnews.com/drutvo/260-ponovo-poplave

Коментара: 0


#   Алексинац   саобраћај
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима