Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пред Светски дан млека "Имлекови" пакетићи за незбринуту децу

rssBookmark and Share

Ниш 30.05.2019. Јужна Србија Инфо

Поводом Светског дана млека, представници Нишке млекаре која послује у саставу Имлека, обрадовали су млечним пакетићима малишане који бораве у дому за децу без родитељског старања “Душко Радовић” у Нишу.

Пред Светски дан млека "Имлекови" пакетићи за незбринуту децу

Друштвено одговорна улога коју Имлек негује, у највећем броју случајева односи се на помоћ најмлађима, са фокусом на њихово срећно одрастање и правилан развој. У складу са тим, Имлек је и ове године одлучио да, поводом Светског дана млека, обрадује штићенике дома за децу без родитељског старања „Душко Радовић“ у Нишу. Светски дан млека компанија Имлек традиционално обележава са циљем да скрене пажњу одраслих, али и деце, на значај млека као неизоставне намирнице у свакодневној исхрани.

„Сада већ традиционалном донацијом, обележили смо Светски дан млека уз осмехе малишана из дома за децу без родитељског старања „Душко Радовић“. Моја Кравица млечни пакетићи за оне којима је овај вид подршке најважнији осликавају друштвено одговорну улогу наше компаније, која се труди да континуирано помаже најугроженијим категоријама становништва, са посебним акцентом на децу“, изјавио је том приликом Небојша Голубовић, менаџер произодње Нишке млекаре, која послује у саставу Имлека.

Светски дан млека је основан од стране Организације за храну и пољопривреду (ФАО, енгл. Food and Agriculture Organization) Уједињених нација како би признали важност млека као светске хране. Светски дан млека се обележава 1. јуна сваке године од 2001. године. 

Циљ празника је да пружи пажњу на активности које су повезане са млекарством


#   Ниш   млеко   Имлек   Дом Душко Радовић   Небојша Голубовић   Светски дан млека   Душко Радовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима