Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Преминула породиља у Нишу, беба стабилно

rssBookmark and Share

Ниш 28.07.2020. Танјуг, РТС, Јужна Србија Инфо

Трудница (34) из Врања која је била на респиратору на интезивној нези у Клиничком центру Ниш преминула је након порођаја, речено је Танјугу у тој здравственој установи.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Како је речено, беба је преживела и у стабилном је стању.

Преминула жена се након доласка у КЦ Ниш налазила на клиници за пулмологију, а након тога је услед компликација пребачена на интезивну негу, где је била на респиратору.

Начелник Клинике за анестезију и интезивну терапију КЦ Ниш Радмило Јанковић рекао је да је у последња 24 сата дошло до прогресивног погоршања здравственог стања труднице.

Каже да је мултидисциплинарни тим лекара одлучио да обави порођај царским резом, да је у више наврата рађена реанимација, али да је породиља, нажалост, преминула.

Беба је рођена у 26. гестацијској недељи.

Директор Клинике за дечју хирургију и ортопедију Анђелка Славковић навела је да се дечак родио синоћ око 20 сати царским резом, да је тежак 900 грама и да се налази на механичкој вентилацији.

Дете није животно угрожено.

Трудница је у нишку болницу са симптомима заразе коронавирусом стигла 3. јула, а од 18. јула налазила се на респиратору.

Њој је неколико пута рађен тест на коронавирус, али је сваки пут био негативан.

И двадесетседмогодишња породиља из околине Ниша, која је такође била на респиратору у КЦ Ниш, преминула је 21. јула, дан након што је, недуго након царског реза, преминула њена беба.


#   Ниш   Клинички центар Ниш   породиље   смрт   Танјуг   Коронавирус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима