Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прешевска долина: Албанци траже скупштину, суд и полицију

rssBookmark and Share

Бујановац 13.07.2013. Бета

Председник Скупштине општине Бујановац Јонуз Муслиу изјавио је у петак да је став Покрета за демократски прогрес, на чијем је челу, да албански политички представници из општина Бујановац, Прешево и Медвеђа треба да имају исто тело као Срби са севера Косова, који су недавно формирали Скупштину покрајине Косово и Метохија.

Прешевска долина: Албанци траже скупштину, суд и полицију

Муслиу, који је био председавајући на последњој седници скупштине свих албанских одборника из општина Прешево, Бујановац и Медвеђа, која је почетком године одржана у Прешеву, изјавио је за агенцију Бета да су почели преговори међу албанским партијама са југа Србије о сазивању нове седнице те скупштине на којој би се расправљало о преименовању тог тела.

Скупштина свих албанских одборника из општина Прешево, Бујановац и Медвеђа формирана је пре шест година, у овој години је имала два заседања у Прешеву.

“Почела је имплементација Бриселског споразума и сада је време да Албанци предузму корак за решавање својих политичких проблема. Тражићемо реципроцитет са правима које добијају Срби на северу Косова”, казао је Муслиу.

Према његовим речима, тражење реципроцитета у односу на Србе на северу Косова између осталог огледа се и у захтеву да “и Албанци у Прешеву и Бујановцу треба да добију своју полицију, командира полиције и Апелациони суд”.

 


#   Бујановац   апелациони суд   Јонуз Муслиу
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима