Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Претње директорки : "Мафија ће ти дете спаковати у контејнер"

rssBookmark and Share

09.11.2013. Izvor: Blic

Директорки мобинг центра Александри Бартон из Ниша, која заступа интересе десет радника из Специјалне болнице у Сокобањи, анонимно је запрећено четири пута за пет дана да ће јој отети дете и да ће је “нишка мафија спаковати у контејнер”.

Претње директорки :

Бартонова је претње пријавила полицији, а данас ће званично поднети и кривичну пријаву против непознатих починилаца.

- Први позив добила сам у суботу од непознате женске особе која се представила као запослена у Специјалној болници. Питала ме је ко сам ја да смењујем и постављам директора, алудирајући на допис који сам у име радника послала министарки здравља Славици Ђукић Дејановић са предлогом за смену директорке Љиљане Исаковић. Рекла ми је „да будем свесна да имам дете“, и назвала ме јако погрдним именима. Била сам у шоку после разговора - прича Бартонова.

Она каже да је у петак била у Сокобањи да би раднике које заступа известила да пријаве Инспекторату рада у Зајечару због мобинга морају да поднесу појединачно и да је то, вероватно, још један разлог због којег јој је прећено.
У понедељак је добила још три позива са још страшнијим претњама.

- Звао је мушкарац, промуклог гласа, који ми је запретио да ће послати „нишку мафију да ме спакују у контејнер“, да ће ми киднаповати дете и „да не знам у шта сам се упустила“. Три пута ме је звао са скривеног броја. Истог дана сам отишла у полицију. У полицији су ми рекли да поднесем и писану пријаву што ћу учинити. Страшно ме је узнемирила вест да је бившој главној сестри запаљен ауто што показује да то више није шала - каже она.


У Специјалној болници кажу да им „особа којој је прећено није позната“.

- Особа по имену Александра Бартон, апсолутно је непозната болници и са лицем тог имена ова установа никада није имала контаката, тако да у вези са истим није могуће дати било какав исказ - стоји у саопштењу ПР службе болнице.

Група од 20 радника, која је од априла у штрајку, каже да су претње и уцене један од основних разлога њиховог штрајка.
- Оштро осуђујемо претње, али оваквим понашањем уопште нисмо изненађени. Са претњама, застрашивањем и уценом се сусрећемо свакодневно и то је један од разлога нашег незадовољства - стоји у саопштењу радника који имају статус „узбуњивача јавности“.


#   претње   Александра Бартон
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима