Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупље: Војска и МУП без сигнала због дуга

rssBookmark and Share

22.11.2013. Autor: Tanjug

Са електричне мреже искључен предајник на Хисару изнад Прокупља због дуга од преко 800 хиљада динара. Без сигнала остали полиција, војска, мобилни оператери. Грађани Прокупља не могу да прате телевизијски програм РТС-а, као ни друге локалне ТВ и радио станице.

Прокупље: Војска и МУП без сигнала због дуга

Предајник на Хисару изнад Прокупља, на коме су репетитори полиције, војске и мобилних оператера искључен је са електричне мреже због дуга од 837.000 динара.

На овом предајнику су репетитори "Телекома", "Беотела", локалне телевизије МОСТ НЕТ, Радио телевизије Србије и других.

У погону ЕД "Југоисток Ниш" у Прокупљу, кажу да искључују све дужнике који се налазе у бази података ЕПС-а, а који имају дуговања и по неколико стотина хиљада динара, а до данас нису потписали уговор о репрограму дуга.

"Ми немамо заштићене купце, а бројило које се води на име ЈП 'Емисиона техника' из Београда је искључено због дуга од преко 800.000 динара. Није наше и ми не знамо ко је све прикључен на то бројило, нити нас то занима", каже за Танјуг руководилац Сектора за трговину електричном енергијом ЕД "Прокупље" Дејан Величковић.

Подсећа да надлежни у ЈП "Емисиона техника" имају могућност склапања уговора са ЕПС-ом о репрограму дуга, и то је једини пут да се струја поново прикључи.

Док се проблем не реши, грађани Прокупља не могу пратити телевизијски програм РТС-а и свих локалних ТВ и радио емитера.

Државне службе који имају предајнике на Хисару, попут Војске и Полиције премошћују проблем тако што имају резервни извор напајања, док су други једноставно угашени па су грађани који хватају сигнал са брда Хисар ускраћени за гледање телевизијског програма.

Иако струју за напајање уређаја користе дуги низ година, нико од корисника чији се уређаји напајају са бројила ЈП "Емисиона техника" на Хисару и не зна на кога се води бројило са кога су им прикључени уређаји, нити је већина икада плаћала за утрошену струју.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима