Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Радници "Југоистока" спасили мачку заглављену на дрвету

rssBookmark and Share

14.11.2014.

Мачка која је била заглављена на бору у близини нишке ОШ “Стефан Немања”, захваљајући акцији радника нишког Југоистока, успешно је спасена.

Радници "Југоистока" спасили мачку заглављену на дрвету

Како кажу надлежни из школе, који су и пријавили овај случај и тражили помоћ преко друштвених мрежа, животиња је на висини од скоро 20 метара, претходна четири дана била без хране и воде, а њихов покушај да је спусте био је неуспешан. На апел за помоћ тада је одговорила нишка електродистрибуција, а екипа наше телевизије нашла се на лицу места да то и забележи.

Да ли би радозналост убила ову мачку, на њену срећу, у овом случају нећете сазнати. У боровом шумарку крај нишке Основне школе “Стефан Немања”, на висини од скоро 20 метара, заробљену мачку први су приметили ђаци. О томе су обавестили управу школе, која је неколико дана покушавала да је скине са дрвета, али нажалост, нису успели у томе.

Иако, како кажу, то не спада у домен њихових активности, у нишком “Југоистоку” кажу да су се на позив одазвали из хуманих разлога, а највише због деце.

Мачку су након спасавања радници ''Југоистока“ пустили у двориште школе, а како смо успели да сазнамо, о њој ће бринути и радници и ученици школе.


#   Југоисток   спасавање   мачка   ОШ Стефан Немања   Стефан Немања
@EDJugoistok @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима