Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Руско-српски хуманитарни центар у Нишу ради добро

rssBookmark and Share

16.10.2014. Танјуг

- Заменик руског министра за ванредне ситуације Владимир Артаманов посетио је Ниш и Руско-српски хуманитарни центар (РСХЦ) у том граду.

Руско-српски хуманитарни центар у Нишу ради добро

Артаманов је обишао Центар за управљање у ванредним ситуацијама који ће почети да ради у оквиру РСХЦ.

"Уверио сам се да Руско-српски хуманитарни центар ради добро и добро се развија и да има добру подршку руководства и становника града. Ефикасност рада овог центра била је потврђена у мајским поплавама, руски спасиоци радили су раме уз раме са српским спасиоцима", рекао је Артаманов.

Руским спасиоцима, који су показали посебни храброст и спремност да помогну становништву Србије током мајских поплава, данас су у Нишу додељене специјалне награде МУП-а Србије.

Награде је у присуству Артаманова и Виктора Софјанова, кодиректора Руско-српског хуманитарног центра, уручио Ђорђе Бабић из сектора за ванредне ситуације Србије.

"Колеге из Русије који су учествовали у спасилачким тимовима били су први на терену где су спасили хиљаде и хиљаде људи у поплављеним подручјима. То је нешто што носимо у срцу и зашта смо им неизмерно захвални", рекао је Бабић.

Софјанов је подсетио да смо током мајских поплава често слушали информације о руским спасиоцима који су долазили да цомогну људима у Обреновцу, Шапцу и другим градовима.

"Задовољство нам је да данас баш овде у Нишу награде добијају наши спасиоци који су учествовали у спасавању током поплава", рекао је Софјанов.

Награде за храброст добили су Ефим Белов, Александар Гурин и Валериј Локтионов.


#   Русија   посета   Руски спасиоци   Владимир Артаманов   РСХЦ Руски хуманитарни центар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима