Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

СКАНДАЛ У НИШУ: Лекар у болницу увео батинаша да прети пацијенту

rssBookmark and Share

14.05.2014. Курир

Доктор М. Г. (34) из Клиничког центра представио насилника В. Р. (37) као пацијентовог кума и увео га на клинику

СКАНДАЛ У НИШУ: Лекар у болницу увео батинаша да прети пацијенту

Против М. Г. (34), лекара нишког Клиничког центра, полиција је поднела кривичну пријаву јер је у болницу увео В. Р. (37), који је пацијенту Милошу П. (30) запретио убиством уколико не одустане од оптужбе за наношење тешких повреда против његовог пријатеља С. Д. (37)! Повод претњи била је туча која се десила 7. маја, када је С. Д. ударио Милоша П. металним боксером и сломио му доњу вилицу.

С. Д. је од тада у бекству, а Милош П. је са двоструким преломом вилице збринут на нишкој Клиници за максилофацијалну хирургију. Драган Петровић, који је дежурао на максилофацијалној хирургији када се инцидент десио, испричао је да му ништа није било сумњиво јер је нежељеног посетиоца у болницу увео њихов колега М. Г.

Нежељени гост

- Тај лекар се представио медицинским сестрама као специјализант анестезиологије у нишком Клиничком центру и тражио од њих да ме, будући да није било време за посету, питају да ли он и наводни пацијентов кум могу да га обиђу. Одобрио сам посету која је трајала двадесетак минута, с тим што је лекар био у ходнику, а наводни кум у соби код повређеног младића!

Након њиховог одласка, пацијент се пожалио сестрама да су му претили, па сам одмах отишао код њега да видим о чему је реч. Младић ми је казао:“Ма, какав кум, следио сам се од страха кад сам га видео на вратима“. Рекао ми је и да му је тај момак наредио да ћути о свему што се десило, а да ће ако пријави оног ко га је претукао, настрадати и он и његова породица. Одмах сам позвао полицију и од тада пред вратима повређеног младића дежура полицајац - каже Петровић.

Негирали кривицу

Полиција је против батинаша В. Р. поднела кривичну пријаву због спречавања и ометања доказивања, док се лекар М. Г. терети да је исто дело починио помагањем. Након полицијског задржавања, обојица су приведена тужиоцу који их је пустио да се бране са слободе. Обојица су, како сазнајемо, негирала кривицу. В. Р. је тврдио да је обишао Милоша као пријатељ, док је лекар М. Г. рекао да је посетиоцу само дао бели мантил.

Оперисан
ПАЦИЈЕНТ БЕЗ КОМЕНТАРА

Милош П. није био у стању да говори о овом догађају. Он је јуче оперисан због тешке повреде вилице, а незванично сазнајемо да ће имати полицијско обезбеђење све док буде боравио у болници.


#     Клинички центар Ниш   полиција   претње   насилници     пацијент   Клинички центар     Драган Петровић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима