Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Суспендована петорица жандарма који су претукла Вучића

rssBookmark and Share

01.10.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

У нишком одреду Жандармерије суспендована су петорица припадника који су учествовали у интервенцији у којој је претучен брат премијера Србије Андреј Вучић, потврдио је за лист "Данас" командант Жандармерије Миленко Божовић.

Суспендована петорица жандарма који су претукла Вучића

Божовић је рекао да је истрага још у току, али није одговорио где се налазе снимци који показују шта је претходило инциденту, преноси Фонет.

Осим МУП-а, истрагу о том случају води и Војна полиција и Војнобезбедносна агенција.

Војна полиција и ВБА прикупљају информације о инциденту који се догодио у недељу током Параде поноса, када су припадници Жандармерије претукли Вучића и припаднике Батаљона војне полиције специјалне намене "Кобре", који су том приликом били у његовој пратњи, изјавио је министар одбране Братислав Гашић.

Министар је додао да неће давати никакве изјаве о том догађају док се истрага не заврши.

Објаснио је да су припадници "Кобри", који су део обезбеђења премијера Србије, у недељу пошли као Вучићева пратња до стана премијерових родитеља, управо да не би дошло до неког инцидента.

"Нисам овлашћен да дајем било какве изјаве на ову тему, то може само Биро. Могу само да кажем да радимо на утврђивању чињеница у вези са овим случајем", рекао је за Данас командант нишког одреда Жандармерије Сенад Коштић.

Он није желео да одговори на питање да ли је тачно да је Жандармерији одузет снимак почетка интервенције, на којој је снимљен и повод за њу.


#   Братислав Гашић   полиција   жандармерија   Александар Вучић   Андреј Вучић   суспендовани   Сенад Коштић   војна полиција
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима