Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сврљиг: Вода стиже у цистернама

Bookmark and Share

03.09.2011. Аutor :Marko Miladinović

Најугроженији делови Сврљига данас су се водом за пиће снабдевали из војних цистерни које су биле распоређене углавном у вишим пределима града.

Гужва испред цистерни
Гужва испред цистерни

Ванредно стање уведено по одлуци Штаба за ванредне ситуације, не подразумева само ригорозне мере контроле потрошње и рационализације воде за пиће већ и нашу обавезу да грађанима обезбедимо у свим деловима града и свим селима, воду за пиће и одржавање личне хигијене. На наш апел министар је одобрио Сврљигу четири ауто-цистерне које ће наредних дана снабдевати наше житеље пијаћом водом, изјавио је данас председник општине Милија Милетић.

Данас су на располагању грађанима биле четири цистерне, три војне и једна ватрогасна које носе свега 18 тоне воде за пиће. Ватрогасна цистерна боравила је у насељу Падалиште, заправо на углу улице Радића црног и Ловачке у периоду од 14-16 часова. Од 16 - 19 часова на углу улице Радића црног и Милорада Ђорђевића. Једна од војних цистерни боравила је у Мргудовој улици у периоду од 12-16 часова и од 16-20 часова прешла је у Љубовачкој. Насеље Лукавица је такође добијала воду из цистерне од 13-15 часова, цистерна је боравила на крају лукавичке улице а од 15 - 20 у Младеновој улици.

Сутра ће такође цистерне боравити на истим местима, док ће цистерна из Младенове улице прећи у Нишевачкој.

 


#   пиће   Милија Милетић   ванредно стање   председник општине
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима