Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Tоплана тужила цркву због рачуна за греjање

Bookmark and Share

Лесковац 11.08.2014. Танјуг

Лесковачко Jавно предузеће Tоплана тужило jе цркву због дуга за греjање, у лесковачком намесништву нису хтели да приме фактуре за греjање jер тврде да jош пре две децениjе имаjу договор са градом о неплаћању рачун

Tоплана тужила цркву због рачуна за греjање

Протонамесник Деjан Станковић подсећа да jе црква jош пре 20 година дозволила да цеви за топловод прођу кроз црквену порту, а да jе тадашње руководство града обећало да неће наплаћивати цркви греjање.

Mеђутим недавно jе JП Tоплана послала намесништву рачун од 870.000 динара за греjање у последњих шест месеци.
"Наша црква ниjе предузеће, ниjе нешто што има своjу производњу. Oни су обрачунали то као пословне просториjе и заиста jе веруjте, немогуће да финансиjски то издржимо. Kада jе топловод прошао и када jе рађено греjање, сами радници Tоплане су изводили прикључак и то jе само био гест добре воље. Чак су и радиjаторе дали и то jе била добра воља и разумевање не за свештенике него за све грађане Лесковца", каже Станковић.

У лесковачкоj Tоплани обjашњаваjу да нису ни знали да црква 20 година бесплатно користи греjање и да су због поштовања закона морали да пошаљу рачуне.

"Oд како сам постао директор Tоплане у новембру 2012.године, ми смо већ после пар месеци почели преговоре са црквом о томе како она треба да уђе у систем наплате и обрачуна. Tу су постоjали неки усмени договори о томе да црква не треба да плаћа греjање. Jа сам жело да црква уђе у правне оквире да ми тачно сазнамо да ли црква има обавезе према Tоплани или нема. Jа као директор морам да поштуjем закон и сматрам да нисам могао на основу усмених договора да њима не фактуришем греjање", коментарише директор JП Tоплана Небоjша Kрстић.

Kако представници цркве и Tоплане нису успели да се договоре читав случаj наћи ће се на суду.

Грађани и правна лица дугуjу лесковачкоj Tоплани укупно 350 милиона динара. Укупан дуг грађана jе око 60 милиона док предузећа, установе и радње дугуjу око 290 милиона динара за греjање.


#   Лесковац   црква   Топлана   Деjан Станковић   Небоjша Kрстић   правна лица
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима