Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Три кандидата за директора нишког Клиничког центра

rssBookmark and Share

12.11.2016. Белами портал, Јужна Србија Инфо

На расписани конкурс за избор директора нишког Клиничког центра у законом предвиђеном року стигле су три пријаве.

Фото: Белами портал
Фото: Белами портал

пријаве.Осим актуелног проф. др Зорана Радовановића,радиолога,на конкурс су се јавили и бивши градоначелник Ниша,кардиолог проф.др Зоран Перишић и васкуларни хирург нишког Клиничког центра Милан Јовановић.Сва три кандидата су професори на Медицинском факултету у Нишу.

У наредних недељу дана Управни одбор Клиничког центра требало би Министарству здравља и Влади Србије да пошаље своју препоруку са својим избором,а повратна информација се очекује најдаље до краја ове године,јер тада садашњем директору истиче мандат.

Шта ће конкретно пресудити при доношењу коначне одлуке за сада је непознаница,али је већ добро позната чињеница да врло често тас на ваги претежа у корист кандидата тренутне владајуће политичке опције.С обзиром на то да су Перишћ и Јовановић чланови водећег СНС-а,а Радовановић коалиционог партнера СПС-а,сва је прилика да ће се око овог места, опет, жестоко укрстити страначка копља.

Једно је сигурно-пред новим директором наћи ће се врло озбиљан посао управљања највећим Клиничким центром на југоистоку Србије и Коридору 10,потпуни завршетак радова и опремање новог здања Клиничког центра,редовна набавка свих медицинских потребштина,али и добро балансирање између захтева пацијената и државе с једне стране и захтева лекара и медицинског особља за боље,редовне плате и привилегије које носе бели мантили.


#   Клинички центар Ниш     Зоран Радовановић   Зоран Перишић   Милан Јовановић   конкурс   Управни одбор
@tigerzoki @ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима