Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Туга у Лесковцу: Мали Лазар изгубио битку за живот

rssBookmark and Share

Лесковац 24.01.2017. Јужна Србија Инфо

Срце тринаестогодишњег Лазара Рајковића из Велике Грабовнице код Лесковца, тужног рекордера по броју примљених терапија против карцинома костију, престало је данас да куца, пише Блиц.

Фото: Приватна архива
Фото: Приватна архива

Измучено тело које је за 3,4 године примило 30 хемотерапија, 76 зрачења, додатну мега терапију, уградњу дела вештачке ноге и на крају трансплатицију коштане сржи и матичне ћелије, изгубило је битку с Лазаровом вољом за живот.

Малишану се слошило пре два дана, па је пребачен у нишки клинички центар.

Лазар је имао 30 хемотерапија, 76 зрачења, трансплантације...

- Лекари су дали све од себе. Ништа није помогло. Лазар је гледао како му један по један део тела одумире. Знао је да нестаје. Целу ноћ смо причали. Оставио ми је усмени тестамент, а једна од жеља му је била да му се на сахрани свира, да се весели на оном свету. Јутрос је тражио да га доведемо кући. Умро је сат после уласка у кућу. Био је свестан до последњег издисаја – прича уцвељени отац Перица Рајковић.

Дечак који је боловао од јуинг саркома умро је у моменту када се јавност Србије, после Перичине исповести у „Блицу“ заинтересовала за његов случај, па је почела да стиже новчана помоћ, будући да ни једно од двоје родитеља нема редовне месечне приходе.

- Помоћ и позиви стизали су са свих страна. Ја сам хтео да обелоданим причу, да упознам јавност кроз које муке и болове пролазе деца оболела од ове тешке болести. Наш Лазар умро је у великим боловима, али ни једног момента није закукао. Та деца, то су напаћени јунаци и хероји – прича отац, који спрема сахрану свом сину.

Лазар Рајковић ће бити сахрањен сутра на месном гробљу у Великој Грабовници.

Извор: М.Ивановић, Блиц


#   Лесковац   рак   смрт   Клинички центар   канцер   новчана помоћ   матичне ћелије   Лазар Рајковић   Велика Грабовница
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима