Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковац: У болници не ради скенер, на онкологији ултразвук

rssBookmark and Share

Лесковац 24.11.2014. Југмедиа, Јужна Србија Инфо

На Одељењу радиологије покварио се крајем прошле недеље једини болнички скенер, а на Одељењу онкологије једини ултразвучни апарат.

Лесковац: У болници не ради скенер, на онкологији ултразвук

Директор Опште болнице Небојша Димитријевић каже да квар на скенеру није изненађење јер овај апарат најновије генерације ради непрекидно.

„Скенер ради у три смене, 24 часа. Дневно имамо између 40 и 50 прегледа. Надамо се да ће бити брзо поправљен“, каже Димитријевић.

Ултразвучни апарат на онкологији се покварио 16. октобра. У току је његова поправка. Начелник Горан Живковић истиче да се ради о апарату старом осам година.

„Као и сваки компјутеризовани апарат, подложан је кварењу са протоком времена јер се годишње на њему прегледа око 2000 пацијенткиња. Очекујемо да ускоро буде поправљен, али је извесно је да ћемо се често сусретати са кваровима“, каже доктор Живковић.

Одељење онкологије је тај апарат добило на поклон од „Actavis“ компаније и још неколико фармацеутских кућа. На одељењу не крију да би волели да се поново неко јави са истом донацијом, будући да је све мање новца у здравственим фондовима за набавку медицинских апарата.

Коментара: 0


#   Лесковац   болница   радиологија   Небојша Димитријевић   онкологија   скенер   Actavis   ултразвук   Горан Живковић
@


 


[ Додај коментар ]