Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Лесковцу отворен сајам запошљавања лица са инвалидитетом

rssBookmark and Share

15.04.2011. Душан Коцић

За незапослена лица са инвалидитетом посебно је важно сазнање да неко о њима брине, да нису одбачени и да им се пружа шанса да дођу до радног места – казао је Светислав Марјановић, члан Градског већа, који је отворио сајам

Светислав Марјановић и Јовица Маринковић на отварању први сајам запошљавања лица са инвалидитетом
Светислав Марјановић и Јовица Маринковић на отварању први сајам запошљавања лица са инвалидитетом

ЛЕСКОВАЦ – У Лесковцу је данас отворен први сајам запошљавања незапослених лица са инвалидитетом, иначе трећа сајмска приредба у организацији Националне службе за запошљавање одржана од почетка године.

Јовица Маринковић, директор НСЗ, филијале у Лесковцу, рекао је на самом отварању сајма да је задатак НСЗ да успостави контакт са незапосленим лицима и послодавцима, јер се тако много ефикасније решавају питања њиховог радног ангажовања.

Светислав Марјановић, члан Градско већа, иначе инвалидно лице, отворио је сајам уз најаву бољих дана за лица којима животна судбина није била наклоњена.

-За незапослена лица са инвалидитетом посебно је важно сазнање да неко о њима брине, да нису одбачени и да им се пружа шанса да дођу до радног места – казао је Марјановић.

По његовој оцени, Национална служба за запошљавање и локална самоуправа улажу велики напорд да ублаже изузетне проблеме лица са инвалидитетом.

На сајмо је учествовало 13 послодаваца, који су изразили потребу за двадесетак радника, а на евиденцији НСЗ је 306 лица са инвалидитетом, а нешто више од половине активно тражи посао.

У оквиру првој сајма запошљавања лица са инвалидитетом, одржана је трибина на којој су изнети бројни подаци о стању у области незапослености и тешкоћама са којима се суочавају лица са инвалидитетом да би дошла до било каквог радног места.

 

 


#   сајам   локална самоуправа   Сајам запошљавања
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима