Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу хиљаде људи на протесту поводом убиства студента

rssBookmark and Share

парк Светог Саве 21.02.2014. Радио021

У Нишу је одржан други масовни протест против насиља на Тргу краља Милана поводом убиства студента Вука Стоиљковића.

У Нишу хиљаде људи на протесту поводом убиства студента

Хиљаде окупљених Нишлија незадовољство радом полиције и судства изразило је и протестном шетњом до нишке Полицијске управе и зграде суда.

У шетњи је био и заштитник грађана Саша Јанковић. "Држава и друштво су затровани насиљем", оценио је Јанковић обраћајући се скупу на коме је од институција затражио да раде делотворно, ефикасно, смислено и сврсисходно".

"Са сваком новом жртвом насиља у Србији бива убијен и део нас, део нашег друштва, нашег градјанског идентитета, нашег националног бића, бива убијен и део Србије", навео је Јанковић. Он је казао да не постоји независност која значи неодговорност, а затим позвао на солидарност медју градјанима.

"Правимо разлику измедју доброг и лошег сваког дана и подјимо најпре од себе, јер кад урадимо нешто против наше савести, онда копамо нови гроб једном новом Вуку", казао је Јанковић и додао да је основни задатак државе да спречи потребу да људи измедју себе решавају односе тако што ће показивати ко је јачи и безобзирнији или безосећајнији.

Како је најављено, наредни протест ће бити одржан на истом месту у суботу, 1. марта, у подне. До тада ће се грађани и даље сваке вечери у 20 сати окупљати у парку Светог Саве и палити свеће у помен Вуку у близини места где је убијен.


#   Саша Јанковић   заштитник грађана   протест   суд   Вук Стоиљковић   парк Светог Саве
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима