Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу је данас потписан Пакт о заустављању сексуалног насиља нд децом

rssBookmark and Share

06.11.2014. НТВ-Јужна Србија Инфо

Ниш се активно укључио у кампању за заустављање сексуалног насиља над децом потписивањем Пакта градова и региона – Документа који је Конгрес локалних и регионалних власти донео 2010. године у Стразбуру.

У Нишу је данас потписан Пакт о заустављању сексуалног насиља нд децом

Први корак је формирање Радне групе која ће укључити све релевантне институције и установе у борбу против једног од најтежих облика злостављања, најавио је градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић.

Свако 5. дете у Европи је жртва неког облика сексуалног злостављана – алармантан је податак истраживања земаља Уније. Зато је Конгрес локалних и регионалних власти у Стразбуру израдио стратешки документ којим је почела борба против овог злочина. Скупштина града Ниша је ратификовала овај документ октобра, а градоначелник Ниша је потписао Пакт за заустављање сексуалног насиља над децом. За почетак, биће формирана Радна група коју ће чинити представници свих релевантних институција – полиције, правосуђа, здравствених и установа које се баве децом.

Овај документ требало би да обезбеди деци будућност без страха, како би постали равноправни чланови друштвене заједнице, рекао је градоначелник Ниша и додао да је неопходно изменити законе који штите децу од насиља и увести најстроже казне за починиоце оваквих злочина.


#   Миле Илић   Зоран Перишић   Душица Давидовић   Скупштина града Ниша   радна група   Скупштина града
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима