Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу отворен Центар за управљање у кризним ситуацијама

rssBookmark and Share

18.10.2014. Танјуг

Помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић отворио је у Нишу Центар за управљање у кризним ситуацијама - Српско-руски хуманитарни центар и том приликом указао на његов значај у бржој комуникацији и реаговању.

У Нишу отворен Центар за управљање у кризним ситуацијама

"Велики је значај овог Центра, пре свега у бржој и лакшој комуникацији са министарством за ванредне ситуације, комуникација са запосленима у Српско-руском хуманитарном центру. Та бржа комуникација значи брже реаговање", рекао је Предраг Марић.

Кодиректор хуманитарног центра Виктор Сафјанов, рекао је да је ће заједно са српским министарством Српско-руски хуманитарни центар и даље учествовати у свим операцијама где је то потребно, а да ће комуникација убудуће бити још боља.

"Као и до сада, наставићемо да радимо заједно у свим ванредним ситуацијама" рекао је Сафјанов.

Руски и српски представници сектора за ванредне ситуације присуствовали су показној вежби гашења пожара на нафтним постројењима.

Центар за управљање у ванредним ситуацијама отворен је средствима Министарства за ванредне ситуације Руске федерације.

Руско-српски хуманитарни центар отворен је 25. априла 2012. године. Намењен је за брзо реаговање код пожара, природних катастрофа и технолошких хаварија.

Поред Србије спасиоци из овог центра покривају и подручје целог региона од Хрватске, Црне Горе и Македоније.

Додаје се да ће учесницима спасилачких операција бити додељене награде МУП-а Србије и руског министарства за ванредне ситуације.

Српско-руски хуманитарни центар формиран је на основу Споразума који су Владе Србије и Русије, потписале 20. октобра 2009. године о сарадњи у области хуманитарног реаговања у ванредним ситуацијама и спречавању елементарних непогода.

Центар у Нишу званично је отворен 25. априла 2012. године.


#   МУП РС   Влада Републике Србије   Предраг Марић   Министартво унутрашњих послова   ванредна ситуација   Центар за управљање у кризним ситуацијама   Виктор Сафјанов
@Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима