Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Прокупљу почела подела огревног дрвета социјално угроженим грађанима

rssBookmark and Share

Прокупље 17.10.2020. Јужна Србија Инфо

-Град Прокупље обезбедио је средства за набавку огревног дрвета социјално угроженим грађанима, а данас присуствујемо подели ове помоћи житељима месне заједнице „Сеља“, изјавила је члан Градског већа за образовање и социјална питања, Катарина Вељовић.

Фото: архива
Фото: архива

Она је овом приликом додала да метар дрва, колико ће добити сваки корисник, није пуно, али да ће ипак помоћи људима који су слабијег материјалног стања, да спремно дочекају зимски период.

Како истиче, за ову сезону набављено је 300 метара кубних огревног дрвета, а за ту намену из градског буџета издвојено је 1.350.000,00 динара.

Пројекат помоћи социјално угроженом становништву спроводи се у сарадњи са Црвеним крстом, чије су екипе свакодневно на терену. Запослени у овој градској организацији труде се да сваком кориснику доставе дрва до кућног прага. У наредном периоду, најкасније до краја месеца, ову помоћ добиће грађани и других месних заједница на градском подручју Прокупља, а према речима секретара Црвеног крста у Прокупљу, Драгана Суботића, спискови корисника сачињени су у сарадњи са представницима месних заједница и Центра за социјални рад.

Како су корисници ове помоћи грађани који нису у могућности да сами плате превоз, наше екипе се труде да им дрва доставе до куће, како не би били изложени додатним трошковима. До краја месеца свих 300 метара кубних биће достављено до својих корисника, изјавио је Суботић.


#   Прокупље   Црвени крст орг.   огрев   социјално угрожени   огревно дрво
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима