Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У селу код Лесковца бојкотују плаћање комуналија

rssBookmark and Share

14.12.2010. Извор: Јужне вести

У селу код Лесковца бојкотују плаћање комуналија
Мештани села Липовице, на Збору грађана, донели су одлуку да не плаћају аустријској компанији "PWW" услуге изношење смећа из њиховог насеља.

Према оцени сељана, нису обавезни да плаћају било какве рачуне овој компанији јер нису склопили појединачне уговоре.

Кључни разлог за негодовање мештана овог села је писмено обавештење који су недавно добили од компаније "PWW" да ће бити тужени ако не измири рачун за изношење смећа.

Извршни директор комапније "PWW“ Срђан Нисић оцењује да су искључиво поступали по одлици локалне самоуправе и да су мештани овог, као и других насеља, дужни да измирују обавеза за изношење комуналног отпада.

У селу Липовице оцењују да немају ,,нарочите количине отпада’’ и да га користе за ђувриво, сем пластике, и ако PWW жели да је преузме, спремни су да је уступе и за то би, сматрају Липовчани, та компанија требало да издвоји одговарајућу надокнаду.

- Са грађанима који нису у стању да измире обаверзе у оком месту, као и другде, направили смо репрограм дуговања – каже Срђан Нисић, извршни директор PWW у Лесковцу.

У Липовици је, иначе, 850 мештана ставило потпис на петицију за неплаћање рачуна, што је 90 одсто домаћинстава овог насеља.

Уколико дође до судског спора, чуло се на збору, мештани ће радикализовати протесте, односно покушаће да "сруше локалне органе власти".

Неплаћање комуналних услуга је манир који је присутан у многим срединама југа Србије.

У неким деловима Лесковац, као што је случај са МЗ Марко Црни, и поред више акција, поново се стварају дивље депоније, а за новонастало стање међусобно се оптужују комшије, које тврде да формирања нових дивљих депонија долази због неефикасности комуналних служби.


#   депонија   Срђан Нисић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима