Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Угашени пожари код Мердара

rssBookmark and Share

31.08.2012. Autor : Agencija TANJUG

Пожари на простору неколико села, у самој близини административног прелаза Мердаре код Куршумлије, јутрос су угашени, а ватра још тиња на неколико места због чега припадници жандармерије и даље дежурају, изјавио је Танјугу председник Месне заједнице Мердаре Часлав Милошевић.

Угашени пожари код Мердара

Он је рекао да су се припадници жандармерије и ватрогасно-спасилачке јединице током целе ноћи борили са ватреном стихијом , која је прешла са косовске стране где нико није гасио пожар.

Милошевић је истакао да је међу мештанима села Преветица, Купиново и Матарова, где су избили пожари, владала паника.

"Мештани су били у стаху , али је брзом акцијом жандармерије , ватрогасаца и уз помоћ житеља села спречено да пожар захвати сеоске куће и објекте дуж административне линије са Косовом", казао је Танјугу Милошевић.

Према његовим речима, пожар се током ноћи проширио у атару села Преполац где ватра и даље гори, али за сада нема опасности за локално становништво у том селу. Ватрогасци и жандармерија гасе пожар уз помоћ локалног становништва.

Према речима начелиника сектора за ванредне ситуације на подручију Топличког округа Срђана Митровића, на територији тог округа ватрогасна служба је током августа интервенисала 235 пута.

Највећи број пожара десио се на територији општине Куршумлија, где је ватрена стихија захватила и неколико пољопривредних објеката.


#   жандармерија   село
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима