Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уместо зграда, зимзелене саднице и нови парк - задовољни грађани Горњоматејевачке улице изражавају захвалност

rssBookmark and Share

Ниш 04.12.2020. Јужна Србија Инфо

Почетком новембра градоначелница Драгана Сотировски и инвеститор су посетили станаре тог нишког насеља и договорили да се одустане од градње на спорном плацу, а да се на том месту крене са озлењавањем, док ће инвестиор добити заманске парцеле. Данас, парцеле расчишћене, засађене нове саднице, насеље добија нови изглед.

Уместо зграда, зимзелене саднице и нови парк - задовољни грађани Горњоматејевачке улице изражавају захвалност

Спорне парцеле у Горњоматејевачкој улици (Пантелеј) на којима је инвеститор са грађевинском дозволом требало да подигне зграде, а због чега су станари тог дела Ниша недељама протестовали су расчишћене, уређене и озелењене по ободу зимзеленим стаблима аутохтоних врста. Тиме је почело уређење парцеле на којој ће на пролеће бити парк.

Житељи тог дела општине Пантелеј су задовољни, како истичу и захвални руководству града које је услишило њихове молбе.

Подсећамо да је на озелењеним парцелама првобитно била планирана изградња нових стамбених објеката, а град и инвеститор постигли су договор о замени парцела тако да овдашњи станари добијају уређену зелену површину, простор за одмор и довољно светла у својим становима, рекла је градска већница Соња Милојковић.

Озелењавање тих површина реализовано је кроз пројекат „Покрени се за климу“ који финансира Министарство заштите животне средине, напоменула је Соња Милојковић и навела да ће укупно бити засађено 170 стабала.

Председница градске општине Пантелеј изразила је задовољство уређењем тог међублоковског простора и истакла да општина на тај начин добија леп простор за своје становнике.

Радове изводи ЈКП „Медиана“, а директор тог предузећа Драгослав Павловић истакао је да они из године у годину бележе раст засађених садница на подручју града и да је у претходном једногодишњем периоду засађено око 1.400 стабала.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Медиана ЈКП   Драгослав Павловић   саднице   Горњоматејевачка улица
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима