Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Упозорење ЕПС-а: Дужницима прети искључење струје и због 10.000 динара

rssBookmark and Share

11.10.2013. Autor: Tanjug

Привредно друштво ЕПС Снабдевање упутило је дужницима, зависно од висине њиховог дуга, упозорење пред обуставу испоруке електричне енергије, или опомену за измирење дуга.

Упозорење ЕПС-а: Дужницима прети искључење струје и због 10.000 динара

Купцима у категоријама "широка потрошња" и "ниски напон" - који дугују више од 10.000 динара, као и свим купцима прикљученим на високи и средњи напон, који имају дуг већи од 100.000 динара, упућена су упозорења пред обуставу испоруке, наводи се у саопштењу.

Домаћинствима и осталим купцима на ниском напону који дугују више од 5.000 динара, као и купцима на високом и средњем напону који дугују више од 50.000 динара, послати су обавештење и опомена о стању дуга с позивом да дуг измире у року од 15 дана.

Послато је око 70.000 упозорења и око 150.000 обавештења и опомена.


Свим купцима којима је упућено упозорење пред обуставу испоруке електричне енергије, остављен је законски рок од 15 дана да свој дуг измире.


У супротном, ПД ЕПС Снабдевање поднеће захтев надлежном Оператору дистрибутивног система да у законском року од осам дана обустави испоруку електричне енергије.


Ако и ова мера не буде дала резултате, биће покренута процедура раскида Уговора о испоруци електричне енергије и трајног искључења дужника са електродистрибутивне мреже.

Купци који су у међувремену уплатили свој дуг, а стигло им је упозорење или опомена, требало би да доказ о уплати доставе на шалтер за рекламације. Ако уоче неку нелогичност у обрачуну, жалбу треба да предају на шалтерима дистрибуције које су једино место за утврђивање основа за рекламацију.

Појачан је рад служби за рекламације у свим привредним друштвима, како би сваки купац могао да добије објашњење, или да му се исправи рачун уколико се утврди грешка.

Како се наводи у саопштењу компаније, формирањем ЕПС Снабдевања купци су добили додатне повољности. Због динамике исплате пензија, рок за остварење права на попуст од пет одсто продужен је са 20. на 25. дан у месецу, како би и пензионери искористили ову погодност.


#   ЕПС   ЕПС Снабдевање
@EPSsnabdevanje @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима