Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уручена признања добитницима награде „Свети цар Константин и царица Јелена“

rssBookmark and Share

Ниш 31.10.2018. Јужна Србија Инфо

У Нишу су данас свечано уручена признања добитницима награде „Свети цар Константин и царица Јелена“ намењене најуспешнијим привредним колективима у седам категорија.

Уручена признања добитницима награде „Свети цар Константин и царица Јелена“

Први добитници новоустановљеног јавног признања које додељује Град Ниш, за пословне резултате остварене у 2017. години су компаније "Филип Морис", "Леони", "Џонсон електрик", "Моником" и "Визус" у категоријама најбољих привредних друштава, послодаваца и извозника.

Награда за најбољег почетника у пословању додељена је старт ап фирми „Фјучер риалити систем“, док је награда за друштвено одговорно пословање припала  Клубу привредника „Наисус“. Истовремено, Универзитет у Нишу награђен је за допринос локалном економском развоју.

Награде добитницима, на свечаности организованој на нишком Универзитету, уручио је Градоначелник Ниша Дарко Булатовић

који је истакао да Град на овај начин жели да се захвали најбољим компанија, предузетницима и институцијама, које су дале немерљив допринос позиционирању Града Ниша на мапи Србије као снажног регионалног центра, али и кao идеалне позиције за нове инвестиције.  ”Награду «Свети Цар Константин и Царица Јелена», именовали смо према самим заштитницима Града Ниша и увели је са намером да постане престижно признање за најуспешније компаније које доприносе локалном економском развоју и унапређењу индекса пословне климе нашег града” рекао је Градоначелник Булатовић и нагласио да су ”начин рада и сарадње са инвеститорима, искуства постојећих инвеститора и начин промоције и валоризације потенцијала града, као што су – јак Универзитет у Нишу, индустријска традиција, постојање инфраструктуре у граду, повезаност града са европским и балканским путним правцима, као и стручни и квалификовани људски ресурси – јасна су порука да је Ниш град будућности!

Да подсетимо, одлуку о додели ове награде донела је комисија за доделу признања коју су чинили највиши представници Града, Канцеларије за локални економски развој, Регионалне привредне коморе и Клуба привредника Наисус, уз пуно уважавање предлога релевантиних организација и институција као што су Хелп, Енека, Национална служба за запошљавање, Кластер напредних технологија, Дели простор и Старт-ап центар”.

Коментара: 0


#   Ниш   привреда   Дарко Булатовић   Џонсон електрик   Филип Морис   Универзитет у Нишу   Цар Константин и Царица Јелена   људски ресурси   Цар Константин и Царица Јелена
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима