Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Цело Врање под камерама

rssBookmark and Share

02.11.2012. Autor: Tanjug

До краја ове године све кључне тачке у граду Врању биће покривене видео надзором, потврдио је градоначелник Зоран Антић.

Цело Врање под камерама

Градоначелник каже да се у овом тренутку истражују могућности да се видео надзором покрију све градске школе и школска дворишта у којима је до сада било извесних проблема.

"У овом тренутку сасвим је извесно да ћемо видео надзором покрити најмање 14 кључних локација у граду на којима се скоро 24 сата одвија интензиван јавни живот, као и оне главне улазно-излазне саобраћанице у граду", изјавио је градоначелник Врања.

На последњој седници Скупштине града речено је да ће у ту сврху, у договору са Телекомом и Пулицијском управом у Врању, за видео назор бити набављена тренутно најмодернија опрема.

Градске власти су се на овај корак одлучиле јер је у Врању, у последње две-три године било неколико случајева потезања ватреног оружја на улици, два убиства, више туча и обрачуна криминалних банди, запаљено је десетак аутомобила, неколико кафића и ресторана, а врхунац свега је подметање пожара у дискотеци "Паладијум" јула ове године, у коме је изгорела и зграда позоришта „Бора Станковић" стара 120 година.

"У овом тренутку једина је дилема хоћемо ли град 'покрити' са 28 камера на 14 локација или ћемо ићи на неку другу варијанту. Одговор на то питање препустили смо стручњацима и полицији", рекао је Антић.

Антић каже да ће коначно решење бити познато за три-четири дана, после чега се креће у посао који ће грађанима Врања већ од следеће године обезбедити спокојан и миран живот.


#   Бора Станковић   видео надзор   24 сата
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима