Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Утајили порез за 264 милиона

rssBookmark and Share

23.09.2010. Извор: Јужне вести

Против власника нишке Агенције за некретнине "Квадратур плус" П.Д. и директорке Д.Д. пореска полиција поднела пријаву Основном јавном тужилаштву због сумње да су утајили порез и тако оштетили буџет Србије за око 264 милиона динара.

Утајили порез за 264 милиона

НИШ –Сумња се да власник агенције П.Д. није уписивао продају некретнина од јануара 2005. до априла 2010. године укупне вредности више од 123 милиона динара. Такође, власник агенције није бележио ни авансне уплате за неизграђене објекте у износу од око 682 милиона динара. Тако је избегао обрачун и уплату ПДВ-а од око 70 милиона динара.

П.Д. није уплатио примљена новчана средства од око 691 милиона динара није уплатио на текући рачун Агенције нити поседује документацију да их је искористио у пословне сврхе. Сумња се да је новац задржао за сопствене потребе, а која имају третман осталих примања на која није обрачунат и плаћен порез на остале приходе у износу око 138,2 милиона динара.

Такође, од јануара 2005. до децембра 2009, власник агенције "Квадратур плус" није поднео пореске пријаве за годишњи порез на доходак грађана, чиме је избегао да око 55,5 милиона динара.

Директор агенције Д.Д. је помогла власнику П.Д. при утаји пореза тако што је уместо њега потписивала изјаве и признанице као да је она преузимала новац, односно авансе од купаца непокретности и лажним приказивањем у уговорима као да је она инвеститор, односно продавац станова.

Пријављени су оштетили буџет Србије за износ 264.191.937 динара, наведено је у саопштењу пореске полиције.


#   порез
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима