Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Владика нишки Арсеније у посети Градској општини Медијана

rssBookmark and Share

Ниш 19.01.2018. Јужна Србија Инфо

Његово Преосвештенство Владика Нишки Арсеније посетио је Градску општину Медијана са сарадницима и разговарао са председником Небојшом Коцићем о досадашњој и будућој сарадњи Нишке Епархије и највеће нишке општине. Владика је нагласио значај подршке коју и Нишка Епархија и Градска општина Медијана пружају породицама са више деце као и социјално угроженим грађанима.

Владика нишки Арсеније у посети Градској општини Медијана

Овом приликом указао је на праксу коју неке државе у региону имају када је реч о вишечланим породицама, уз напомену да би неке примере могли применити у Нишу и подручју које покрива Нишка Епархија.

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић упознао је Владику Арсенија са издвајањима општине на повећању наталитета, као што је помоћ за прворођено дете у недељи, треће дете у породици са подручја општине, помоћ студентима, талентима и организацију различитих акција намењених најмлађима као што су „За бебу више“ и „Зимски дани у Медијани-за бебу више“. Коцић је навео да се ускоро очекују картице са попустом за разне врсте услуга за мајке док њихове бебе не напуне годину дана, Школа родитељства и низ других новина о којима ће јавност бити благовремено обавештена. Први човек Медијане рекао је да ће ова општина пружити сваку врсту помоћи Нишкој Епархији у организацији догађаја који предстоје а од значаја су за Епархију, општину, град и државу.

Иначе, Нишка Епархија и Градске општина Медијана негују дугогодишњу успешну сарадњу, те је у сусрету истакнута спремност да се она настави и даље унапређује зарад грађана који живе на подручју највеће нишке општине и Нишке Епархије.


#   Ниш   Медијана градска општина   треће дете   Нишка епархија   градске општине   Владика Арсеније   Школа родитељства   Небојша Коцић   Зимски дани
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима