Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Водоводна мрежа за десет улица у насељу "9 мај"

rssBookmark and Share

Ниш 21.02.2022. Јужна Србија Инфо

У Плочничкој улици насеље „9.мај“ почињу радови на изградњи водоводне мреже. То је прва од десет улица у овом насељу у којима ће се у наредном периоду радити на захтев грађана, а почетак радова обишла је и градоначелница Ниша Драгана Соторивски са својим сарадницима, председником ГО Палилула Братиславом Вучковићем и представницима ЈКП „Наисус“.

Водоводна мрежа за десет улица у насељу "9 мај"

У Плочничкој улици биће изграђена водоводна мрежа у дужини од 2. 300 метара за шта је из буџета  Града бити издвојено око 30 милиона динара. Воду ће добити 123 породице.

"Данас започињемо изградњу водоводне мреже у 10  улица које смо договорили у сарадњи са Саветом грађана на  једном од састанака који смо имали у Градској кући на пријему грађана, али се сада појављују и становници оних улица који немају канализацију и ту смо са  председником ГО Палилула направили договор да се  те улице попишу, да видимо какви су имовински односи, да оне улице које немају асфалт а имовински нису решене ове године припремимо а наредне кренемо са радовима“, казала је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Додала је да се становници насеља „9.мај“ суочавају са многобројним проблемима почев од затпаних одводних канала, нелегализованих кућа, до саобраћаја који је у овом насељу изузетно фреквентан.

„Решаваћемо проблеме један по један јер нећемо моћи све  да завршимо у овој години. Распоредићемо  неке обавезе и за наредне године, али је најважније да се од нечега крене.Никада  није касно када људи имају вољу и идеје а град пара и када заједно договоримо којим редом ћемо радити“, казала је Сотировски.

Председник ГО Палилула Братислав Вучковић је истако да је „9.мај“ једно од највећих насеља и насеље са највећим бројем проблема почев од инфраструктурних.

„Осим проблема са водоводном мрежом ту је и проблем који грађани имају са гробљем, са паркирањем, са подвожњаком. У овој години биће урађено 10 улица и  покушаћемо да решимо проблем паркирања, али све то не можемо сами без помоћи грађана. У овом тренутку радиће се само водовод и канализација јер не може све да се уради одмах и сада“, казао је Братислав Вучковић.

Зоран Мишић је житељ насеља „9.мај“ и члан Савета грађана.

„Доласком машина почињу да се решавају проблеми у нашем насљу, а преко 20 улица имају проблем са водоводном мрежом. Проблем канализације постоји у пет до шест улица. То су највећи проблеми који сада почињу да се решавају“, казао је Мишић.

Јелена Јовановић је секретар Удружења „Наш југ 9.мај“ које се бори за решавање проблема у насељу.

„Оно што је велики проблем у насељу је постављање стубића на тротоарима. Од надвожњака до основне школе у коју шаљемо нашу децу има око два километара и деца због паркираних аутомобила на тротоарима иду коловозом угрожавајући тако своју сигурност. Други проблем је окретница у самом центру насеља које би морала да се измести. Ту се срећу аутобуси градског превоза са аутобусима за Доње Межурово који ту, такође, имају окретницу. Фреквенција саобраћаја је велика , ствара се велика гужва и опасно је због безбедност људи. Окретница би могла да се измести, а простора има код Вулкана где би могао да буде постављен главни окретни плато“, рекла је Јовановић.

 


#   Ниш   Драгана Сотировски   водовод   9. мај насеље
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима