Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врање: "Јумко" прославио 56. рођендан

rssBookmark and Share

Врање 17.09.2016. РТВ Врање

Свечаност поводом 56 година рада и постојања Холдинг компаније, ''Јумко'', одржана је јуче, у присуству великог боја гостију у просторијама предузеђа.

Фото: РТВ Врање
Фото: РТВ Врање

Посебно су сви говорници истакли помоћ државе, на челу са премијером Александром Вучићем и државним секретаром Драганом Стевановићем,  у последње две године, како би ''Јумко'' опстао и остао. Данас ова компанија упошљава 1500 људи.

"Јумко'" је основан 1960. године, а производња је са 1200 радника почела 1964. У дугом периоду постојања било је и успона и падова, а пре две године је предузеће било на ивици опстанка. О томе како је компанија успела да преживи и ко је помогао говорио је др Бранислав Поповић, председник Надзорног одбора.

Вршилац дужности генералног директора Бранислав Трајковић, честитао је запосленима дан Компаније, захваливши се свима који су помогли предузећу и обећао боље пословне резултате.

Додељене су плакете за допринос пословању ''Јумка'' Министарствима одбране и унутрашњих послова, захвалнице  Братиславу Гашићу, народном посланику Славиши Булатовићу и градоначелнику Врања Слободану Миленковићу. Дипломе за постигнуте резултате добили су бивши директори Горан Ђорђевић и Влајко Јовић, као и Естер Колак и Сузана Нујић. Посебне дипломе уручене су и најбољим радницима. Специјално признање додељено је премијеру Александру Вучићу, Министарству привреде и државном секретару Драгану Стевановићу.

У име награђених захвалио се доскорашњи директор Горан Ђорђевић, а у своје лично и у име града, градоначелник Слободан Миленковић.

На свечаности су приказана и два промо филма о ''Јумку'' и о најмлађем предузећу у оквиру компаније ''Биводи''.


#   Врање   Горан Ђорђевић   Братислав Гашић   Александар Вучић   Јумко   Бранислав Поповић   Драган Стевановић Боске   Слободан Миленковић   рођендан   Бранислав Трајковић
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима