Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врањски ученици из породица слабијег материјалног стања, кренули бесплатно на море у Црну Гору

rssBookmark and Share

Врање 16.07.2018. Јужна Србија Инфо

У петак 13. јуна са главне аутобуске станице у Врању, 49-оро ученика основних школа са територије Града, отпутовало је у Баошиће у Црној Гори, у одмаралиште Црвеног крста.

Врањски ученици из породица слабијег материјалног стања, кренули бесплатно на море у Црну Гору

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић рекао је да управо овакве акције представљају лепшу страну политике, јер у Црну Гору иду малишани из породица слабијег материјалног стања, а већина њих ће и први пут бити на мору.

“Ова пракса ће засигурно бити настављена, а планирамо да следеће године број деце која ће путовати на море о трошку Града буде још већи" рекао је Миленковић.

Чланица Градског већа Зорица Јовић рекла је да су педагошке службе одабрале по четири ученика нижих разреда свих основних школа са територије Града,  а сви они ће у одмаралишту имати занимљив и креативни план боравка. Локална самоуправа издвојила је за путовање око 1.4 милиона динара из градског буџета. Секретар Црвеног крста Томислав Стефановић изјавио је раније да је ово први пут после дужег временског периода, да ђаци са овог подручја иду бесплатно на летовање.

Коментара: 0


#   Врање   ученици   социјално угрожени   летовање   локална самоуправа   Слободан Миленковић   Баошићи
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима