Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић положио камен темељац за фабрику наменске индустрије: Дуго сам чекао да дођем у Куршумлију

rssBookmark and Share

Куршумлија 12.10.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Председник Србије Александар Вучић након посете Блацу, полагању камена темељца за нову фабрику наменске индустрије у селу Пљаково, на крају посете Топличком округу обратио се грађанима Куршумлије, у оквиру кампање "Будућност Србије".

Фото: А.В.
Фото: А.В.

Александар Вучић је рекао да је дуго чекао да дођем у Куршумлију, јер је хтео да дође када се нешто уради за тај крај Србије.

"Хтео сам да имам нешто да кажем, да урадимо нешто да бих могао да се обратим, а не само да тражимо од Куршумлије да брани нашу земљу. Знам да ће људи из Куршумлије увек бити уз своју отаџбину, али било је време да им вратимо нешто", рекао је Вучић.

Истакао је да се Куршумлија празни, да људи траже бољи живот.

"Зато смо после 35 година данас покренули прву значајну инвестицију, поставили смо камен темељац за фабрику наменске индустрије, за машинску обраду метала за наше 'милоше', 'лазаре' и 'норе' у којој ће за две и по године 300 суграђана бити запослено, до маја већ 80", рекао је Вучић.

Председник је рекао и да је донета одлука да се чета која је ситуирана у Куршумлији прошири за још 420 људи.

"Да буде више војске не зато што се за нешто спремамо, него да би се живело боље, да они више новца потроше у Куршумлији, да раде кафићи и ресторани, да више људи овде остане", навео је Вучић. 

Најавио је и да ће се ускоро кренути са изградњом 33 километра ауто-пута Ниш–Белољин–Плочник, након којег остаје још 37 километара до Мердара.

"То је ауто-пут који значи живот за читаву Топлицу. Моћи ћемо и озбиљнијег страног инвеститора да доведемо", поручио је Вучић.

Коментара: 0


#   Куршумлија   Блаце   Топлички округ   Александар Вучић   фабрика   наменска индустрија   Пљаково
@avucic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима