Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За већу безбедност и лепши изглед Сигурне куће у Лесковцу

rssBookmark and Share

Лесковац 18.10.2018. Јужна Србија Инфо

Град Лесковац и Центар за социјални раду су у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Удружењем грађана „Апел“ реализовали пројекат који је обухватио санацију степеништа и ограде Прихватилишта за жене, жртве насиља у породици и партнерским односима.

За већу безбедност и лепши изглед Сигурне куће у Лесковцу

Пројекат је Министарство грађевинарства финансирало са 935 хиљада динара, док су Град Лесковац, општине Јабланичког округа које користе услуге прихватилишта и донатори финансирали са 350 хиљада динара.

Овом приликом, Марија Рајковић, члан кабинета градоначелника Лесковца подсетила је да је локалној самоуправи унапређење положаја социјално угрожених категорија становништва један од приоритета.

„Ове године из буџета Града планирана укупна издавајања за област целокупног система социјалне заштите износе 140 милиона динара. За Центар за социјални рад планирани буџет за 2018. годину износи око 65 милиона, за финансирање пројеката из области социјалне заштите издвојено је 23 милиона, а за једнократну помоћ планирани износ је 9 милиона динара.“

Рајковићева је приликом јучерашњег обиласка, подсетила и на реконструцију Сигурне куће у коју је уложено 3,5 милиона динара и на изградњу мобилијара за пријатнији боравак корисника.

Директор Центра за социјални рад Бобан Илић и Ивица Станковић из удружења „Апел“ потврдили су да са градоначелником Лесковца др Гораном Цветановићем и локалном самоуправом имају одличну сарадњу, најавивши још пројеката у будућности.


#   Лесковац   Горан Цветановић   сигурна кућа   Центар за социјални рад   социјално угрожени   реконструкција   Министарство грађевинарства   Бобан Илић   Марија Рајковић   Центар за социјални рад Лесковац
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима