Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Заједничка седница влада Србије и Албаније биће у Нишу

rssBookmark and Share

17.08.2016. РСЕ, Бета

Заједничка седница влада Србије и Албаније, уз присуство политичких представника косовских Албанаца, биће одржана за месец дана у Нишу, пренео је данас Радио Слободна Европа (РСЕ) позивајући се на изворе блиске властима у Београду.

Заједничка седница влада Србије и Албаније биће у Нишу

Детаљи састанка још нису утаначени, али за сада се претпоставља да на њему вероватно неће учестовати председник Косова Хашим Тачи или косовски премијер Иса Мустафа, већ неки нижерангирани косовски политички представници.

Делегацију Албаније предводиће председник њене владе Еди Рама. Састанак у Нишу, који је у фази планирања, иницирао је Београд, а концепт је да то не буде само дијалог држава Албаније и Србије, већ и дијалог о односима Срба и Албанаца у региону. Због тога ће бити позвани и политички представници Албанаца са Косова.

На овом састанку, како су за РСЕ незванично рекли извори блиски Влади Србије, учествоваће српски и албански привредници из региона, а још се ради на списку свих учесника, укључујући политичке представнике са Косова.

Састанак у Нишу одржаће се поводом сарадње у развоју инфраструктуре, која укључује и заједничку изградњу аутопута Ниш-Тирана.


#   Србија   ауто-пут   Хашим Тачи   Влада Републике Србије   Албанија   Еди Рама   Тирана
@Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима