Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Оркестар "Импресија" импресионирао Нишлије

rssBookmark and Share

Ниш 07.02.2019. Јужна Србија Инфо

Истакнути ревијски оркестар Импресија одржао је незабораван концерт 2.фебруара у Дому Војске у Нишу. Као солисти наступили су млади вокални извођачи: Сергеј Пајић, Исидора Митић, Тодор Китановић, Милена Костић и Бојана Радовановић, а као велика подршка младим певачима наступио је и Душан Свилар.

Оркестар "Импресија" импресионирао Нишлије

Оркестар Импресија је веома активан на музичкој сцени града Ниша од 2016.године. Чине га музичари Нишког симфонијском.оркестра, професори музичке школе и студенти и професори са Факултета уметности у Нишу. Циљ оркестра је унапређивање музичке културе, очување квалитетне музике коју имамо, као и стварање културних навика нашег грађанства.

“Последњи концерт је за нас био посебно значајан, јер је био посвећен младима. Солисти певачи су изузетно млади људи који су певали старе, квалитетне композиције, изузетно певачки захтевне. Хтели смо да скренемо пажњу управо на квалитет у свему што чини један културни догађај. Ту је изузетан  допринос дао маестро Војкан Борисављевић са којим сарађујемо скоро од самог почетка.” – рекла је Снежана Јовановић, оснивач оркестра.

Оркестар Импресија је организатор Евергрин фестивала, који ове године улази у Календар јавних манифестација и као такав има обавезу и одговорност да води рачуна о свим аспектима јавног наступа. Некада се јако водило рачуна о квалитету песама, тексту, мелодији и аранжману, па до тога какав визуелан утисак остављају  извођачи на публику.

Модна креаторка Јелена Димитријевић радо се одазвала позиву, да  својим креацијама допринесе визуелном ефекту на концерту, што је дало посебну отмену ноту целом догађају.

“Од самог почетка мог рада, ово је било испуњење моје једне жеље. Одувек сам замишљала и маштала да мој рад понесу овакви уметници. Слушајући и гледајући их, одвели су ме негде далеко где је све могуће и савршено” – каже Јелена Димитријевић.

Шармантна водитељка Маријана Витас, водећи програм била је још једна велика подршка као учесница у концерту.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Дом Војске   студенти   Ана Јовановић   Војкан Борисављевић   Јелена Димитријевић   Импресија оркестар   Душан Свилар
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима