Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Патуљци и виле доносе "ЛЕТО" премијерно у НКЦ-у

rssBookmark and Share

Ниш 09.06.2023. Јужна Србија Инфо

"За све оне који су се запитали да ли ће “ЛЕТА” бити ове године - јављамо да ће се оно одиграти на великој сцени Нишког културног центра, у среду, 14. јуна од 19 сати", кажу организатори.

Патуљци и виле доносе "ЛЕТО" премијерно у НКЦ-у

Представа Патуљци и виле - ЛЕТО премијерно ће бити изведена пред нишком публиком, а гледаоци своје карте могу набавити од петка 9. јуна у књижари Бранко Миљковић (Бул. Др Зорана Дјиндјића 37, преко пута Градске болнице) или на дан премијере, у Нишком културном центру (Станоја Бунушевца бб), по цени од 500 динара. Карте се такође могу и резервисати, на број телефона 018 538 255.

Представа "Патуљци и виле - ЛЕТО" рађена је по истоименој књизи епске фанастике и словенске митологије Милоша Петковића. Режију потписује Милош Цветковић, драматизацију, коауторски Милош Петковић и Петра Нешић, кореограф је Даница Ничић, док су за сценографију и костиме задужени Драгана Бреза и Душан Станковић. 

Након што су вила Гаја Брезана и патуљ-чаробњак Барбут Риђобради спасили Пролеће, и населили се у Јаворово, велики пожар је избио надомак Вилин шуме и пред њима је нови изазов, да избаве природу из опасности. “ЛЕТО” је наставак дечје приче "Патуљци и виле - ПРОЛЕЋЕ" и борбе против страшне вештице Море. А ауторски тим верује да је ова вест обрадовала све оне који су имали прилике да одгледају "ПРОЛЕЋЕ", али и исто тако, да ће у новим авантурама ових јунака уживати и они који буду без тог предзнања дошли.

Кроз бајковити свет води вас глумачка екипа коју чине Стефан Спира Николић, Андјела Андријевић, Мирјана Миленковић, Нина Аритоновић, Игор Ивановски, Никола Станчуљ, Петра Нешић и Јована Живановић и плесачки тим Цонтра Данце студија Ања Тонса Миловановић, Атина Васовић, Никита Костић, Миона Мацић, Жељко Тасић и Елвин Рамадани.


#   Ниш   представа   Нишки културни центар   Бранко Миљковић   Патиљци и виле доносе лето
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима