Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Позитивна еуфорија на концеру групе "Новембар" у Врању

rssBookmark and Share

Врање 04.09.2016. Александар Марковић Гидра

Упоредо са почетком школске године, кренула је и јесења турнеја групе Новембар. Почетак концертног каравана, сасвим случајно, почео је на југу Србије из Врања и наставља се по читавом региону.

Фото: А.М. Гидра
Фото: А.М. Гидра

Овај култни Нишки панк бенд, ове године обележава четврт века постојања и у последње време активан је можда више него икад. Судећи по позивима и списку градова који се налазе на јесењем репертоару, може се рећи да је Новембар,свуда добродошао у сваком месецу текуће године.

Добра и пристојна дружина окупљена око Горана Костића  - Косте и овог пута није заказала. Максимално расположна, наоружана позитивном атмосфером, са новим чланом бенда Мирославом Ужаревићем – Ужом (бивши Горибор), частила је Врањанце двочасовним панк рокањем у летњој башти О.К.Ц.Е.

Одмах на први поглед види се да је бенд “гладан” Врања, што је и нормално јер се први пут у каријери наступа у центру Пчинског округа. Праву подршку Нишлије су имали у бендовима “Инпакт“ из Сурдулице и “Балкан ревивал” из Власотинца. 

На сет листи Новембра, могло се вечерас уживати у добро познатомом програму  проверених хитовима  попут “Кажи ми”, “Ирена” или "Гледај како љубав умире”. Посебна еуфорија наступила је у завршном делу концерта као да је уследио делиријум приликом извођења  песама “Тако млад и тако чист”, “Самоћа” и обраде Куд Идјота“ Бај, Бај Бејбе”. 

Овај култни Нишки панк бенд, ове године обележава четврт века постојања и у последње време активан је можда више него икад. Судећи по позивима и списку градова који се налазе на јесењем репертоару, може се рећи да је Новембар,свуда добродошао у сваком месецу текуће године.

Добра и пристојна дружина окупљена око Горана Костића - Косте и овог пута није заказала. Максимално расположна, наоружана позитивном атмосфером, са новим чланом бенда Мирославом Ужаревићем – Ужом (бивши Горибор), частила је Врањанце двочасовним панк рокањем у летњој башти О.К.Ц.Е.

Одмах на први поглед види се да је бенд “гладан” Врања, што је и нормално јер се први пут у каријери наступа у центру Пчинског округа. Праву подршку Нишлије су имали у бендовима “Инпакт“ из Сурдулице и “Балкан ревивал” из Власотинца.

На сет листи Новембра, могло се вечерас уживати у добро познатомом програму проверених хитовима попут “Кажи ми”, “Ирена” или "Гледај како љубав умире”. Посебна еуфорија наступила је у завршном делу концерта као да је уследио делиријум приликом извођења песама “Тако млад и тако чист”, “Самоћа” и обраде Куд Идјота“ Бај, Бај Бејбе”.

Све у свему, било је ово предивно вече на „Јужној прузи”. Једино што је мало фалило, предпостављате су “Врањанци”. Шта се то догађа са младим људима у земљи Србији, знају одговор, само они. "Њихови путеви воде негде другде, њихове машиновође су неки други људи, који су им само помогли да увеликом броју излетеле из колосека.

Све у свему, било је ово предивно вече на „Јужној прузи”. Једино што је мало фалило, предпостављате су “Врањанци”. Шта се то догађа са младим људима у земљи Србији, знају одговор, само они. "Њихови путеви воде негде другде, њихове машиновође су неки други људи,  који су им само помогли да увеликом броју излетеле из колосека.


#   Врање   концерт   рок музика   панк   Новембар група  
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима