Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупчани уз ватромет и хитове Жељка Васића дочекали православну Нову 2023. годину

rssBookmark and Share

Прокупље 14.01.2023. Јужна Србија Инфо

Прокупчани су синоћ у традиционално лепом расположењу уз хитове познатог вокалног солисте Жељка Васића и спектакуларан ватромет у центру града дочекали Нову 2023. годину по јулијанском календару.

Прокупчани уз ватромет и хитове Жељка Васића дочекали православну Нову 2023. годину

По пријатном зимском времену која све време није прелазила у минус, на централном “Тргу Топличких јунака” окупило се неколико хиљада грађана свих узраста од најмлађих до најстаријих.

Овогодичњи избор извођача био је “пун погодак” јер је музика  Жељка Васића  била прилагођена како догађају тако  и свим узрастима и на прави начин обележила долазак “Српске – црквене” Нове 2023. године коју прокупчани традиционално баш на овакав начин  обележавају већ дуги низ године.

Све похвале и организаторима Граду Прокупљу и установама културе на доследности којом годинама већ, као ретки градови у Србији истрајавају на опредељењу да на овакав начин, спектакуларно, уз песму и ватромет дочекују само Нову Годину по старом Јулијанском календару, коју и наша Црква обележава, што је у складу и приличи једном граду који носи име светца Светог Прокопија.

Окупљени у центру Прокупља, у највећем броју млади у веселом новогодишњем расположењу, синоћ су играли и певали уз велике хитове Жељка Васића као сто су “Воли ме и не воли ме”, “Зањиши куковима”, “Жељо моја”,”Погледај”, “Само моја” “Летњи интермецо”, “Нема даље”, “Жена као ти”, “Пратиш ме у стопу”, “Само да добро си”, “Окренућу свет”, “Заувек”, “Немам ја” и друге. Овај врстан вокални извођач и забављач својим гласом и срдачношћу синоћ је одушевио публику. Добром расположењу допринели су и бесплатни топли напитци и “шумадијски чај” којима се додатно загревала публика.

Загревању поблике допринеле су и рок групе „Мелиса“ и „Крамер“ које су у новогодишњој ноћи наступиле у уводном делу програма.

Почетак нове 2023. године по Јулијанском календару у поноћ је обележио спектакуларан ватромет, који је из године у годину све бољи и величанственији на радост на централном тргу окупљених Прокупчана који су га пропратили узвицима одушевљења.


#   Прокупље   Жељко Васић   Српска нова година
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима